Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija ir Suomija drauge kovos su hibridinėmis ir kibernetinėmis grėsmėmis

Lenkija ir Suomija trečiadienį sutarė bendradarbiauti kovojant su hibridinėmis bei kibernetinėmis grėsmėmis, pranešė Lenkijos visuomeninis radijas.
Kibernetinis saugumas
Kibernetinis saugumas / 123rf nuotr.

Bendradarbiavimo pagrindų susitarime, kurį pasirašė abiejų šalių gynybos ministrai, taip pat numatyta, kad Helsinkis ir Varšuva keisis informacija ir bendradarbiaus technologijų srityje.

„Šis susitarimas yra itin svarbus visoms Baltijos jūros regiono šalims ir visai Europos Sąjungai“, – pareiškė Helsinkyje minėtą dokumentą pasirašęs Lenkijos gynybos ministras Antonis Macierewiczius.

Per spaudos konferenciją, kurioje dalyvavo ir Suomijos gynybos ministerijos vadovas Jussi Niinisto, A. Macierewiczius pridūrė, kad šis susitarimas stiprins abiejų šalių gynybos pajėgumus.

Pasak Lenkijos gynybos ministro, tame susitarime „nustatytos pagrindinės grėsmės ir pavojai, su kuriais šiandien susiduria Suomija, Lenkija, rytinis (NATO) sparnas ir visa Europa“.

Jis taip pat teigė, kad „nauja istorinė situacija“ reikalauja glaudesnio bendradarbiavimo tarp visų šalių, kurios „vadovaujasi Vakarų vertybėmis“.

Tuo tarpu J.Niinisto pažymėjo, kad tiek Lenkija, tiek Suomija susiduria su panašiais iššūkiais saugumo politikoje, nes abi šalys yra įsikūrusios prie Baltijos jūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius