Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lenkiją juodinęs dezertyras rastas negyvas Baltarusijos sostinėje

Į Baltarusiją pabėgęs ir šalies propagandos prieš Lenkiją ruporu tapęs šios šalies pasienietis Emilis Czeczko rastas negyvas Minske. Tai patvirtino Baltarusijos tyrimų komitetas.
Emilis Czeczko
Emilis Czeczko / Vaizdo įrašo STOP kadras

„Šiandien teisėsaugos institucijos gavo pranešimą apie tai, kad Emilis Czeczko rastas pakartas savo gyvenamojoje vietoje Minske.

Į įvykio vietą nedelsdama išvyko tyrimo grupė. Šiuo metu atliekama ekspertizė, fiksuojami pėdsakai, atspaudai, paimami tyrimui svarbūs daiktai.

Siekiant nustatyti tikslią mirties priežastį, paskirta teismo medicinos ekspertizė. Tyrimo komitetas svarsto visas galimas įvykio versijas, įskaitant smurtinį mirties pobūdį“, – skelbiama pranešime.

Pasak radijo stoties „Svoboda“ Baltarusijos tarnybos, paskutinį kartą viešumoje E.Czeczko pasirodė dieną prieš tai, kai dalyvavo transliacijoje, kurioje teigė, kad Ukrainoje neva kovoja „lenkų fašistai“.

E.Czeczko, Lenkijos kariuomenės dezertyras, šmėžavo propagandiniuose Rusijos ir Baltarusijos kanaluose. Jo pasakojimai apie tai, kaip dalyvavo migrantų egzekucijose Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje, sulaukė pastarosios šalies valdžios dėmesio, kuri tai išnaudoja skleisdama dezinformaciją apie Lenkiją.

Šis buvęs Lenkijos kariuomenės karys jau daugiau nei du mėnesius buvo Baltarusijoje, kur pasiprašė prieglobsčio. Ketvirtadienį jis surengė spaudos konferenciją.

E.Czeczko spruko iš Lenkijos kariuomenės gruodžio 16 dieną, pabėgdamas į Baltarusiją. Tada paaiškėjo, kad 25 metų vyras turėjo problemų su teisėsauga ir jam grėsė pašalinimas iš kariuomenės. Kelios dienos iki pabėgimo jį sulaikė Gižycko kelių policija, jis vairavo apsvaigęs nuo alkoholio ir narkotikų.

Jis yra teistas už smurtą prieš motiną – jam skirta pusė metų laisvės ribojimo ir dar metus uždrausta artintis prie motinos. Taip pat vyrui nurodyta gydytis nuo alkoholizmo.

Už dezertyravimą E.Czeczko grėsė 10 metų kalėjimo. Teismas patenkino prokuroro prašymą dėl jo laikinojo suėmimo ir išdavė suėmimo orderį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius