Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija nori dislokuoti oro gynybos sistemas „Patriot“ pasienyje su Ukraina

Ministro Pirmininko pavaduotojas, Lenkijos gynybos ministerijos vadovas Mariuszas Blaszczakas sakė sveikinantis kolegos iš Vokietijos siūlymą Lenkijos teritorijoje pastatyti papildomus „Patriot“ oro gynybos sistemos įrenginius. Apie tai praneša RMF24.
Incidento vietoje dirbantys pareigūnai
Incidento vietoje dirbantys pareigūnai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

M.Blaszczakas sakė, kad pirmadienį pokalbio metu su Vokietija siūlys jas pastatyti prie sienos su Ukraina.

„Džiaugiuosi galėdamas pasveikinti Vokietijos gynybos ministrės pasiūlymą mūsų šalyje pastatyti papildomus „Patriot“ oro gynybos sistemos įrenginius. Šios dienos telefoninio pokalbio metu su Vokietijos puse pasiūlysiu sistemą dislokuoti netoli sienos su Ukraina“, – sakė M.Blaszczakas.

„Mes pasiūlėme Lenkijai paramą užtikrinant oro erdvės saugumą – su mūsų naikintuvais „Eurofighter“ ir „Patriot“ oro gynybos sistemomis“, – anksčiau sakė Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht.

Lenkija pareiškė apie būtinybę stiprinti savo oro gynybą po to, kai praėjusią savaitę pasienyje su Ukraina esančiame Pševoduvo miestelyje įvyko sprogimas, nusinešęs dviejų žmonių gyvybes.

Kaip teigė Varšuva, Pševoduve greičiausiai nukrito Ukrainos oro gynybos sistemos raketa. Tačiau tiek šalies prezidentas Andrzejus Duda, tiek premjeras Mateuszas Morawieckis teigė, kad dėl šios tragedijos atsakomybė krenta ant Rusijos pečių, nes jis vykdo masines raketų atakas prieš Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius