Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija panaikino prieštaringai vertinamą baudą televizijos kanalui

Lenkijos valstybinė radijo ir televizijos taryba (KRRiT) penktadienį pranešė nusprendusi atšaukti 350 tūkst. eurų baudą vienai JAV bendrovei priklausančiai naujienų televizijai TVN24, skirtą už esą šališkus pranešimus apie protestus prieš vyriausybę.
Lenkija
Lenkija panaikino prieštaringai vertinamą baudą televizijos kanalui / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šis sprendimas priimtas kelios savaitės po to, kai JAV Valstybės departamentas ir viena žiniasklaidos laisvės organizacija sukritikavo Lenkijos skirtą baudą.

Lenkijos žiniasklaidos priežiūros institucija sprendimą priėmė trečiadienį, po mėnesį trukusių derybų su TVN24 ir žiniasklaidos atstovais, dienraščio „Rzeczpospolita“ penktadienį paskelbtame interviu sakė KRRiT pirmininkas Witoldas Kolodziejskis.

Vienam iš dviejų didžiausių šalyje veikiančių privačių naujienų kanalų, priklausančiam JAV kompanijai „Scripps Networks Interactive“, KRRiT praėjusį mėnesį skyrė baudą už „vienašališką įvykių nušvietimą“ per 2016 metais vykusius protestus.

KRRiT atstovė Teresa Brykczynska sakė, kad transliuotojas „neinformavo žiūrovų, jog gruodžio 16–18 dienomis vykę protestai priešais vyriausybę buvo neteisėti, ir skatino žiūrovus dalyvauti neteisėtuose demonstracijose“.

Per protestus prieš dešiniųjų vyriausybę, kuriai vadovauja partija „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS), dešimtys opozicijos įstatymų leidėjų užėmė parlamento pagrindinę salę, protestuodami prieš planus suvaržyti žurnalistų darbą parlamento rūmuose. Šis siūlymas vėliau atmestas.

Tąsyk prie parlamento susirinkus tūkstančiams demonstrantų, PiS lyderiai apkaltino opoziciją mėginus surengti perversmą.

Kanalas atmetė vyriausybės kaltinimus ir sakė, kad protestus nušvietė visapusiškai. TVN24 atkreipė dėmesį, kad PiS lyderio Jaroslawo Kaczynskio kalbos buvo transliuojamos ir kartojamos.

„Scanpix“/AP nuotr./Jaroslawas Kaczynskis
„Scanpix“/AP nuotr./Jaroslawas Kaczynskis

Žiniasklaidos stebėtojų organizacija „Reporteriai be sienų“ (RSF) praėjusį mėnesį sakė, kad ją „pribloškė rekordiškai didelė bauda“, kuria, stebėtojų nuomone, „siekiama nutildyti vyriausybę kritikuojančią žiniasklaidos priemonę“.

JAV Valstybės departamentas taip pat išreiškė „susirūpinimą“, nes veiksmai prieš TVN24 „pamina žiniasklaidos laisvę Lenkijoje, kuri yra artima sąjungininkė ir demokratinė valstybė“.

2015 metų spalį į valdžią atėjusi PiS vyriausybė kritikuojama žiniasklaidos ir žmogaus teisių organizacijų dėl priemonių, kuriomis mėginama apriboti spaudos laisvę – pavyzdžiui, griežtinant visuomeninių transliuotojų kontrolę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius