Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija pažadėjo neišstoti iš Europos Sąjungos

Lenkijos premjerė per kasmetinį susitikimą su šalies ambasadoriais pabrėžė, kad šalis tikrai neketina išstoti iš Europos Sąjungos kaip esą bando pristatyti kritikai.
Beata Szydlo
Beata Szydlo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Buvęs Lenkijos premjeras, dabar einantis Europos vadovų tarybos pirmininko pareigas, Donaldas Tuskas yra perspėjęs, kad dabartinė valdžia su aršia savo politika kloja pamatus išstojimui iš bendrijos.

Europos Komisija prieš Lenkiją dėl teisinės valstybės principui pavojingų reformų pradėjo formalų procesą, galintį baigtis balsavimo teisės šaldymu priimant bendrijos sprendimus.

„Nėra net klausimo dėl Lenkijos pasitraukimo, nors kai kurie bando taip apibūdinti padėtį. Noriu dar kartą prieš jus čia pakartoti. Nėra net klausimo. Nėra tokių minčių. Vyriausybė tam niekada nepritars ir niekada negalvos, kad Lenkija galėtų palikti Europos sąjungą“, – teigė Lenkijos premjerė Beata Szydlo.

B.Szydlo pabrėžė, kad vyriausybė neleis rengti išstojimo iš ES diskusijos. O pasakojančius priešingai pavadino Lenkijos priešais.

„Mes, aišku, norime Europos Sąjungos vidaus reformos pagal esamas sutartis ir drauge su visomis valstybėmis narėmis. Reformos norime ir apie tai atvirai kalbame“, – patvirtino B.Szydlo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius