Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija pirks naujus vyriausybinius lėktuvus

Po Lenkijos prezidento lėktuvo katastrofos Smolenske planuojama iš esmės keisti šios šalies vyriausybinių lėktuvų parką. Du didelius, galinčius be degalų papildymo perskristi Atlantą, ir keturis mažesnius lėktuvus planuoja pirkti Lenkijos vyriausybė.
Lenkijos prezidento lėktuvas
Lenkijos prezidento lėktuvas / TVN.24 iliustr.
Temos: 1 Lenkija

Jų pirkimo konkursas bus paskelbtas gegužės mėnesį. Prieš tai vyriausybė kaip laikiną išeitį nuomos du braziliškus „Embraer“ firmos orlaivius, rašo dienraštis „Polska“.

Pastaruosius jau kitą savaitę perduos vyriausybei oro linijos LOT. Jos atsakys už orlaivių aptarnavimą ir skirs savo lakūnus. Kaip sakė Lenkijos gynybos viceministras Marcinas Idzikas, rengiama ketverių metų nuomos sutartis, tačiau jos bus atsisakyta, jeigu bus paskelbtas lėktuvų pirkimo konkurso nugalėtojas.

Kol kas vyriausybė nepranešė, kokios firmos dalyvaus konkurse, tačiau, pasak dienraščio, pasirinkimas nėra didelis. Pagal reikalingus parametrus mažesnius lėktuvus gamina tik trys koncernai – „Bombardier“, „Dassault Aviation“ ir „Gulfstream“, didelius – „Boeing“ ir „Airbus“.

Kol kas valstybės asmenys keliaus „Embraer“ lėktuvais, kuriais bus skraidinami svečiai, kai Lenkija 2011 metais perims pirmininkavimą ES, taip pat kiti garbingi asmenys, atvyksiantys į Europos futbolo čempionatą 2012 metais.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius