Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija po sunkvežimio vairuotojo žūties netoli „Džiunglių“ ragina Prancūziją imtis priemonių

Lenkija trečiadienį paragino Prancūziją imtis priemonių garantuoti sunkvežimių vairuotojų saugumą po to, kai per avariją, kurią sukėlė imigrantų netoli šiaurinio Kalė uosto ant kelio padėta kliūtis, žuvo lenkas vairuotojas.
Prancūzijoje prie Kalė uosto migrantams užtvėrus kelią žuvo vairuotojas
Prancūzijoje prie Kalė uosto migrantams užtvėrus kelią žuvo vairuotojas / „Twitter“ nuotr.

Netoli šio uosto anksčiau veikė liūdnai pagarsėjusi „Džiunglėmis“ vadinta imigrantų stovykla. Ir būtent čia daugelis imigrantų stabdo sunkvežimius ir mėgina įlipti į juos ir taip nuvažiuoti į Didžiąją Britaniją.

Lenkijos vidaus reikalų ministras Mariuszas Blaszczakas patvirtino, kad ankstų antradienio rytą per avariją žuvo lenkas vairuotojas, ir paprašė Prancūzijos kolegos Gerard‘o Collomb‘o „imtis veiksmų užtikrinti Lenkijos sunkvežimių vairuotojų saugumą Kalė regione“.

Vairuotojas žuvo įvažiavęs į kitą sunkvežimį, kurį sustabdė ant kelio padėta kliūtis prie rytinio Kalė uosto pakraščio, pranešė vietos policija.

Prieš „Džiunglių“ uždarymą pernai spalį į Jungtinę Karalystę patekti siekiantys imigrantai dažnai, ypač naktį, ant kelių dėjo įvairias kliūtis, kad sustabdytų sunkvežimių eismą ir galėtų į juos įlipti ir kirsti Lamanšo sąsiaurį.

M.Blaszczakas savo prancūzui kolegai laiške sakė, kad šis incidentas sukėlė „didelį nerimą“ Lenkijoje, nes lenkai sudaro bemaž ketvirtį visų tolimųjų reisų vairuotojų Europoje.

„Visiškai nepriimtina, kad tokie neteisėti veiksmai sukelia situaciją, kuomet žūsta nekalti žmonės“, – sakė M.Blaszczakas, pasiūlęs prancūzams pagalbą „pagerinti saugumą Kalė regione“.

Prancūzų policija skelbia, kad dėl avarijos, kurioje žuvo lenkas, suimti devyni imigrantai. Tačiau penki jų yra nepilnamečiai ir negali būti nuteisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius