-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 07 /12:02

Lenkija statys stebėjimo bokštus prie sienos su militarizuojama Kaliningrado sritimi

Lenkija pastatys šešis bokštus, padėsiančius stebėti 200 km ilgio sieną su Rusijai priklausančia Kaliningrado sritimi, pirmadienį pranešė policija.
Kaliningradas
Kaliningradas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tie iki 50 m aukščio bokštai jau birželį bus parengti stebėjimui apskritą parą, Lenkijos sienos apsaugos policijos atstovė sakė naujienų agentūrai PAP.

Šis projektas kainuos per 14 mln. zlotų (3,7 mln. eurų), nurodė atstovė Miroslawa Aleksandrowicz.

Atstovė pridūrė, kad 75 proc. lėšų bus gauta iš Europos Sąjungos fondo Bendrijos išorinių sienų apsaugai.

Praėjusiais metais sieną su smarkiai militarizuotu Kaliningrado anklavu, įsiterpusiu tarp Lenkijos ir Lietuvos, kirto daugiau negu 3 mln. Rusijos piliečių ir maždaug tiek pat lenkų.

Vienas Lenkijos užsienio reikalų ministerijos atstovas, pageidavęs neviešinti jo vardo, irgi sakė, kad tie bokštai „pritaikyti apsisaugoti nuo neteisėtų sienos kirtimų ir nėra susiję su dabartine padėtimi Ukrainoje“.

35-50 metrų aukščio statiniai bus gerai matomi, o juose įrengtos stebėjimo kamero apskritą parą transliuos vaizdą pasienio apsaugos postams Varmės-Mozūrų vaivadijoje.

Eismas per Lenkijos ir Kaliningrado srities pasienio postus suintensyvėjo, kai abi šalys 2012 metais pasirašė sutartį dėl bevizio režimo, taikomo tai Rusijos teritorijai, turinčiai apie 950 tūkst. gyventojų, ir dviejų Lenkijos šiaurinių vaivadijų gyventojams.

Praeitais metais sieną su smarkiai militarizuotu Kaliningrado anklavu, įsiterpusiu tarp Lenkijos ir Lietuvos, kirto daugiau negu 3 mln. Rusijos piliečių ir maždaug tiek pat lenkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius