-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija tiria laimingai pasibaigusio prezidento Andrzejaus Dudos limuzino avarijos priežastis

Lenkijos pareigūnai sekmadienį tęsė tyrimą automagistralėje, kur dviem dienomis anksčiau sprogo dideliu greičiu važiavusio prabangaus limuzino, vežusio šalies prezidentą Andrzejaus Dudos padanga, o ta avarija padidino nuogąstavimus, tebetvyrančius po ankstesnio šalies vadovo Lecho Kaczynskio gyvybę nusinešusios aviakatastrofos.
Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda
Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ta avarija įvyko penktadienį pietvakarinėje Opolės vaivadijoje, kai Vyriausybės apsaugos biuro (BOR) automobilių kolona važiavo automagistrale A4 tarp Katovicų ir Vroclavo. Per tą incidentą netikėtai sprogus A.Dudą vežusio limuzino BMW užpakalinei padangai automobilis tapo nevaldomas ir nuskriejo į pakelės griovį.

Naujienų televizija TVN24 parodė vieno pro šalį važiavusio automobilio nufilmuotą vaizdo įrašą, kuriame matėsi, kaip šonu slystantis limuzinas ratais pažeria žemių debesį iš vidurinės skiriamosios juostos.

„Automobilis nuslydo ir nulėkė į griovį, bet niekam nieko nenutiko, – A.Duda po tos avarijos sakė TVN24. – Teoriškai tai neturėjo įvykti.“

Policija pradėjo įvykio tyrimą, o šeštadienį pareigūnai kruopščiai naršė avarijos vietą, ieškodami įrodymų. Dėl tos operacijos automagistralėje susidarė didelės eismo spūstys.

Pareigūnai sekmadienio rytą tęsė paieškas toje automagistralės vietoje, o viena prokuratūros atstovė sakė, kad atliekamas tyrimas dėl netyčinio eismo katastrofos pavojaus sukėlimo.

Šis incidentas sukėlė nerimą Lenkijoje, kurioje tebeverda aistros dėl 2010 metais Rusijoje įvykusios prezidentinio lėktuvo katastrofos, nusinešusios tuomečio valstybės vadovo L.Kaczynskio ir dešimčių kitų iškilių veikėjų gyvybes, priežasčių.

L.Kaczynskio brolis dvynys Jaroslawas Kaczynskis, kuris yra dabartinės konservatyvios valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) pirmininkas, teigia, kad už tą lėktuvo katastrofą yra atsakinga Maskva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius