Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje aštrėja irkluotojų ir žvejų konfliktas

Lenkijoje nuo pat pavasario iki vėlyvo rudens nesibaigia žvejų ir irkluotojų konfliktai prie Vyslos upės. Bene skaudžiausias šiais metais nesutarimas kilo antradienį prie Krokuvos, kai žvejys iš pneumatinio šautuvo pašovė žinomą lenkų kanojininką Piotrą Szczudlą, praneša Lenkijos naujienų agentūra PAP.
Žvejai Visloje
Žvejai Visloje / wikimedia.org nuotr.

Laimei, šūvis nebuvo mirtinas. Iškviesta policija nurodytoje vietoje rado girtą 27 metų vyriškį su meškere, o greta jo gulintį pneumatinį šautuvą. Agresyviam žvejui gresia iki 3 metų kalėjimo.

Kaip tvirtina irkluotojų treneriai, konfliktai tarp žvejų ir sportininkų būna vos ne kasdien. Valtys apmėtomos akmenimis, pagaliais, o sportininkus lydi necenzūriniai žodžiai. Žvejai tikina, kad irkluotojai išbaido jiems žuvis.

Pernai Vysloje prie Varšuvos 80-metis žvejys Feliksas S. paleido peilį į jauną irkluotoją. Senukas buvo nuteistas kalėti pusketvirtų metų.

Aistringiausi žvejai įkūrė netgi Žvejų gelbėjimo draugiją ir laišku paprašė aplinkos ministro „apriboti irkluotojų veiklą Vysloje“. Savo ruožtu, sportininkai tikina, kad žuvys irklų nesibaido ir jų sportas žvejybai įtakos neturi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius