Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Lenkijoje paskelbus Lecho Kaczynskio aviakatastrofos tyrimo išvadas, atleisti trys Karinių oro pajėgų generolai

Lenkijos gynybos ministerija atleido iš pareigų tris Karinių oro pajėgų (KOP) generolus ir dar 10 aukšto rango karininkų, pasibaigus prezidentinio lėktuvo Tu-154 katastrofos prie Smolensko tyrimui, pareiškė ministras pirmininkas Donaldas Tuskas ketvirtadienį.
J.Kaczynskis
J.Kaczynskis / „Scanpix“ nuotr.

Jis sakė žurnalistams tokį sprendimą priėmęs pasiūlius naujajam gynybos ministrui Tomaszui Siemioniakui, kurio pirmtakas Bogdanas Klichas pasitraukė iš posto praėjusią savaitę.

Atleidimo priežastis – tyrimo rezultatai, kurie rodo, kad prezidentą Lechą Kaczynskį skraidinusio lėktuvo kariniai lakūnai nebuvo tinkamai parengti ir treniruoti.

D.Tuskas dar nurodė, kad iš posto traukiasi ir gynybos viceministras Czeslawas Piatas, taip pat išskaidomas KOP dalinys, atsakingas už aukštų asmenų pervežimą.

Kaip jau pranešta, Lenkijos tyrėjai pažymėjo, kad dalis kaltės dėl lėktuvo katastrofos, įvykusios netoli Smolensko, tenka prezidento lėktuvo lakūnams, kurie nebuvo pakankamai gerai parengti. Drauge lenkai kritikavo ir Rusijos antžemines tarnybas už lėtumą ir neaiškias komandas.  Atleidimo priežastis – tyrimo rezultatai, kurie rodo, kad prezidentą Lechą Kaczynskį skraidinusio lėktuvo kariniai lakūnai nebuvo tinkamai parengti ir treniruoti.

Lenkijoje daug kas itin negeranoriškai reagavo į kaltės suvertimą prezidento lėktuvo lakūnams, nes didelė dalis visuomenės įsitikinusi, kad kalti rusai.

Lenkijos prezidento lėktuvas, kuriame buvo 96 žmonės, tarp jų pats valstybės vadovas, sudužo 2010 metų balandžio 10 dieną rengdamasis nutūpti Šiaurės aerodrome, esant tirštam rūkui ir ribotam matomumui. Visi keleiviai ir įgulos nariai žuvo.

Rusijos specialistai, tyrę katastrofos priežastis, priėjo išvadą, kad pagrindinė kaltė dėl jos tenka lakūnams, rizikavusiems tūpti, esant sudėtingoms meteorologijos sąlygoms, taip pat Lenkijos pareigūnai, kurie darė spaudimą sudužusio orlaivio įgulos nariams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius