Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lenkijoje – kruvinas išpuolis prieš J.Kaczynskio partijos biurą (atnaujinta 15.29 val., video)

Vienas asmuo buvo nužudytas, o kitas sunkiai sužeistas, kai 62 metų vyras antradienį užpuolė Jaroslawo Kaczynskio partijos „Teisė ir teisingumas“ biuro darbuotojus Lodzėje.
Jaroslawas Kaczynskis laukia antrojo turo ir neprarada vilties.
Jaroslawas Kaczynskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie 11.35 val. vietos laiku vyras su peiliu ir šaunamuoju ginklu, kaip įtariama, į šaunamąjį perdarytu dujiniu pistoletu, įėjo į partijos „Teisė ir teisingumas“ būstinę ir peiliu sužeidė vieną vyrą, o į kitus paleido kelis šūvius.

Užpuolimo metu žuvo Marekas Rosiakas, europarlamentaro Januszo Wojciechowskio padėjėjas. Jis buvo nušautas. Peiliu sužalotas kitas vyriškis nuvežtas į ligoninę.

Užpuolikas buvo sulaikytas, paaiškėjo, kad tai 62 metų Ryszardas C. Į partijos būstinę įsiveržęs vyras kartojo nekenčiantis J.Kaczynskio partijos. Kaip patvirtino ten buvę liudininkai, vyras kartojo norintis nužudyti J.Kaczynskį.

Papildyta 15.29 val. Netrukus po išpuolio surengtoje spaudos konferencijoje Varšuvoje partijos „Teisė ir teisingumas“ lyderis J.Kaczynskis išreiškė užuojautą žuvusiojo ir sužeistojo šeimoms.

„Matome visiškai naują politikos praktikos reiškinį. Tai nebuvo atsitiktinis užpuolimas. Žudikas įsiveržė su šūksniais apie mane. Įsitikinęs, kad manęs nėra, nusprendė, kad tie, kuriuos jis vėliau užpuolė, turi prisiimti atsakomybę. Jie dėl manęs prarado gyvybes arba dabar kovoja dėl jos“, – pareiškė partijos vadovas.

„Esu ypatingoje situacijoje. Tai, kas nutiko, yra didelės neapykantos kampanijos partijai „Teisė ir teisingumas“ rezultatas. Donaldo Tusko „megztosios beretės“ buvo tik kampanijos pradžia. Jau prie kryžiaus buvo fizinės agresijos. Šiandien atsakomybę dėl visų partijų biurų darbuotojų saugumo prisiima valdžia. Kiekvienas žodis, pasakytas apie šią kampaniją, nesvarbu, ar jį ištars politikas, ar žurnalistas, bus tarsi kvietimas toliau žudyti“, – sakė J.Kaczynskis.

VIDEO: Morderstwo w łódzkiej siedzibie PiS (moment zatrzymania)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius