Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 06 /17:46

Lenkijoje – melagingi pranešimai apie bombas ministerijose, evakuota apie 5 tūkst. žmonių

Lenkijos sostinės Varšuvos policijos pajėgoms penktadienio rytą teko evakuoti apie 5 tūkst. darbuotojų iš įvairių ministerijų, kai gauta pranešimų apie bombas jose, praneša wyborcza.pl. Paaiškėjo, kad tai buvo melagingos žinios.
Lenkijos vėliava
Lenkijos vėliava / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Nuo 8 val. ryto vietos laiku policija sulaukė pranešimų apie sprogstamuosius užtaisus trijose ministerijose Varšuvoje. Rp.pl taip pat praneša, kad apie sprogmenis pranešimus yra gavusios ir dar keturios valstybinės įstaigos įvairiuose Lenkijos miestuose.

Pirmiausia teko evakuoti Infrastruktūros ir plėtros ministeriją, kadangi tuoj po 8 val. gautas pranešimas apie joje paliktą sprogstamąjį užtaisą. Čia evakuota 200 darbuotojų, patalpas tikrina išminuotojai, pranešė Lenkijos sostinės policijos atstovė Edyta Adamus.

Iš šios ministerijos kitų patalpų evakuota net apie 900 asmenų.

Po kelių minučių policiją pranešė informacija apie kitą bombą Krašto apsaugos ministerijoje. Joje žmonių evakuacija ir patalpų patikrinimu užsiima Karo policija.

Darbas sutrikdytas ir Sveikatos ministerijoje, tačiau jos darbuotojai kol kas neevakuoti.

Policija ir kitos specialiosios tarnybos tikrina pastatus, o kriminalistai ieško, kas pranešė apie bombas. Kol kas yra žinoma tik tai, kad pranešimus ministerijų darbuotojai gavo elektroniniu paštu. Policija kol kas neatskleidžia, ar jie buvo išsiųsti iš to paties elektroninio pašto ir ar tai padarė vienas asmuo.

 „Atrodo, tai tebuvo kvaili juokai“, – teigė vietos policijos atstovas.

Ūkio ministerija taip pat gavo panašius pranešimus, čia evakuota apie tūkstantis darbuotojų. Iš Kultūros ministerijos evakuota apie 400 asmenų, praneša tvn24.pl.

Patikrinimai baigti apie 15 val., sprogmenų nebuvo rasta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius