-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje mirė kūdikis, kurio besilaukusi girta motina pateko po automobilio ratais Naujųjų naktį

Šie Naujieji metai Lenkijoje paženklinti itin skaudžiomis eismo nelaimėmis. Pamario Kamenio mieste girtas ir nuo narkotikų apsvaigęs vairuotojas pražudė 6 žmones ir du sužalojo. O Lodzėje užfiksuotas kita nelaimė – po automobilio ratais pateko besilaukianti moteris. Ji mirė tą pačią naktį, o po cezario pjūvio išgelbėtas kūdikis užgeso naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, rašo Lenkijos žiniasklaida.
Naujagimis
Naujagimis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vaikas buvo kritinės būklės ir mirė ligoninėje, praneša tvn24.pl. Informaciją patvirtino Lodzės prokuratūros atstovai.

Kaip primena „Gazeta Wyborcza“, vienoje Lodzės gatvių gyventojai surengė Naujųjų metų sutiktuves lauke, stabdė automobilius, šaudė fejerverkus, gėrė alkoholį.

Liudininkų teigimu, besilinksminę asmenys elgėsi agresyviai, todėl vienas iš automobilių spūstyje įstrigusių vairuotojų įjungė mašinoje turimą vaizdo kamerą. Įraše užfiksuota, kad žmonės gatvėje atrodo girti, šūkauja, mosuoja daiktais, kurie iš tolo panašūs į butelius arba beisbolo lazdas.

Įraše užfiksuota, kad žmonės gatvėje atrodo girti, šūkauja, mosuoja daiktais, kurie iš tolo panašūs į butelius arba beisbolo lazdas.

Vienu momentu automobilių virtinė pradeda judėti, bet žmonės juos stabdo. Pirmoji prieš grupę žmonių atsiduria „Toyota Avensis“, agresyviai nusiteikę asmenys eina prie mašinos, beldžiasi, bando atidaryti dureles. Automobilis staiga pajudėjo, sustojo, o po to visi pamatė ant važiuojamosios gatvės dalies gulinčią moterį.

Ant gatvės nugriuvusi moteris buvo 9 mėnesį nėščia. Nustatyta, kad jos organizme buvo net 2 promilės alkoholio. Moteris išvežta į ligoninę, jai padarytas cezario pjūvis, po kurio gimė mergaitė. Motina mirė sausio 1-osios rytą. Mergaitė išgyveno dviem dienom ilgiau, tačiau irgi mirė naktį iš ketvirtadienio į penktadienį.

Tyrimą vykdo Lodzės prokurorai. Nustatyta, kad 67 metų „Toyota Avensis“ buvo blaivus, grįžinėjo su šeima į namus po šventinių fejerverkų. Kai automobilis stovėjo spūstyje, susidariusioje dėl šėlstančios grupės žmonių, kažkas jį atakavo beisbolo lazda. Tą patvirtina tiek turimas vaizdo įrašas, tiek liudininkų parodymai. Prokurorų teigimu, į juos kreipiasi netoliese buvę žmonės, pasakoja apie įvykį, vienas tvirtina, kad tie patys asmenys iš jo reikalavo pinigų žadėdami leisti pravažiuoti.

Pareigūnai apžiūrėjo ir „Toyota“ automobilį, bet ant jo nerasta ženklų, rodančių, kad juo partrenktas žmogus. Tačiau matyti, kad mašina apgadinta beisbolo lazdomis. Taip pat po priekine mašinos dalimi rasta pėdsakų, rodančių, jog moteris turėjo kontaktą su šia automobilio dalimi. 

Vis dėlto kol kas nenustatyta, kaip moteris atsidūrė po ratais. Prokuratūra laukia skrodimo duomenų, esą tuomet bus galima daryti konkretesnes išvadas. Kol kas iš vaizdo įrašo matyti tik tai, kad mašiną atakavo keli asmenys, o jiems pasitraukus moteris jau gulėjo ant gatvės. Anot prokurorų, kai kurie liudininkai tvirtina, kad 30-metė pati atsigulė po ratais, taip trukdydama pravažiuoti, kiti sako, jog ji nugriuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius