-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje neblaivūs vairuotojai rizikuos visam gyvenimui netekti teisės sėsti prie vairo

Lenkijos parlamentas penktadienį sugriežtino bausmes vairuotojams, kurie buvo sulaikyti prie vairo išgėrę, praneša šalies naujienų agentūra PAP.
Vairas
Vairas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Rizika Lenkija

Dabar vairuotojui grės galimybė visam gyvenimui netekti teisės sėsti prie vairo, jei per avariją, kurią jis padarė neblaivus, žuvo ar buvo sužalotas žmogus.

Vairuotojui, kuris jau buvo teistas už vairavimą išgėrus, naujosios kelių eismo taisyklių pataisos numato galimybę skirti laisvės atėmimo bausmę nuo trijų mėnesių iki penkerių metų.

Kita vertus, pataisose numatoma galimybė laisvės atėmimo bausmę pakeisti pinigine bauda iki 60 tūkst. zlotų (per 50 tūkst. litų).

Seimas taip pat nusprendė įkurti fondą, kuriame kaupiamos lėšos būtų skiriamos nukentėjusiems nuo neblaivių vairuotojų asmenims ir jų artimiesiems padėti.

Nukentėjusiųjų paramos fondas taip pat finansuotų nevyriausybines organizacijas, kurios teiktų nukentėjusiems piliečiams juridines konsultacijas, taip pat psichologinę ir socialinę paramą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius