Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje pareigūnų užpuolimu apkaltintas JAV kino operatorius

Lenkijoje vienam „Oskarui“ nominuotam kino operatoriui buvo iškelti kaltinimai dėl policininkų ir paramedikų užpuolimo, trečiadienį pranešė policija.
Matthew Libatique'as
Matthew Libatique'as / „Scanpix“/AP nuotr.

50 metų Matthew Libatique'as buvo nominuotas „Oskarui“ už indėlį kuriant 2010-ųjų filmą „Juodoji gulbė“ (Black Swan).

Jam gresia iki trejų metų laisvės atėmimo.

„Amerikiečių kino operatoriui Matthew L. trečiadienį buvo iškelti kaltinimai dėl policijos pareigūnų ir paramedikų kūno neliečiamumo pažeidimo“, – naujienų agentūrai AFP pranešė šiaurės vakarinio Bydgoščiaus regiono policijos atstovė Monika Chlebicz.

Policija dėl teisinių priežasčių negali atskleisti įtariamojo pavardės, tačiau M.Chlebicz patvirtino jo amžių ir apibūdino jį kaip „Oskarui“ nominuotą JAV kino operatorių.

M.Libatique'as atvyko į Bydgoščių dalyvauti tebevykstančiame kinematografijos festivalyje „Cameraimage“.

Pasak M.Chlebicz, incidentas įvyko trečiadienio rytą, kai greitosios pagalbos darbuotojai iškvietė policiją į vieną Bydgoščiaus viešbutį, kur jie suteikė pagalbą „akivaizdžiai neblaiviam“ M.Libatique'as, kuriam buvo sužalotas veidas.

„Vyras pradėjo mušti paramedikus ir paskui įžeidė juos vulgariais pareiškimais. Kai atvyko policininkai, jis taip pat pasielgė ir su jais“, – AFP sakė policijos atstovė.

Anot jos, kino kūrėjui buvo suteikta pagalba ligoninėje, o vėliau jis buvo perduotas policijai.

Bydgoščiaus prokurorai pranešė AFP, kad vėliau trečiadienį ruošiasi jį apklausti ir po to apsispręsti, ar reikėtų pratęsti jo suėmimą iki teismo.

Be „Oskaro“ M.Libatique'as 2010 metais buvo nominuotas BAFTA, ASC ir kitiems apdovanojimams už operatoriaus darbą filmuojant „Juodąją gulbę“, skelbiama „Cameraimage“ tinklalapyje.

Jis yra dirbęs su kino režisieriais Spike'u Lee ir Darrenu Aronofsky, taip pat kūrė dainų klipus tokioms Amerikos muzikos žvaigždėms, kaip Jay-Z, Tracy Chapman ir Moby.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius