Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje – per 1,5 tūkst. naujų COVID-19 atvejų, mirė trys pacientai

Lenkijoje per praėjusią parą nustatyti 1 537 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, taip pat mirė trys anksčiau užsikrėtę žmonės, pirmadienį pranešė visuomeninis radijas, remdamasis šalies sveikatos apsaugos tarnybų informacija.
Varšuva per koronaviruso pandemiją
Varšuva per koronaviruso pandemiją / „Scanpix“ nuotr.

Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 2 523 naujus COVID-19 atvejus ir vieno užsikrėtusio asmens mirtį.

Pirmadienio ryto duomenimis, šalies ligoninėse gydomi 3 2647 COVID-19 pacientai, iš kurių 296 reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas.

Sveikatos apsaugos ministerijos naujausi duomenys rodo, kad 38 mln. gyventojų turinčioje šalyje nuo pandemijos pradžios patvirtinti iš viso 2 941 126 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, o 76 115 užsikrėtusiųjų mirė.

Ministerija taip pat pranešė, kad nuo pandemijos pradžios Lenkijoje persirgę koronavirusine infekcija pasveiko 2 677 537 žmonės.

Pareigūnai yra įspėję, kad COVID-19 atvejų skaičius šalyje artimiausiomis savaitėmis gali padidėti, nes pradeda sparčiau plisti viruso delta atmaina.

Sveikatos apsaugos ministras Adamas Niedzielskis praėjusio mėnesio pabaigoje pareiškė, kad ketvirtoji COVID-19 pandemijos banga piką Lenkijoje turėtų pasiekti lapkritį arba gruodį ir per parą nustatomų užsikrėtimo atvejų skaičius tuomet gali sudaryti iki 40 tūkstančių.

Kaip skelbiama vyriausybės tinklalapyje, iki šiol šalyje bent vieną vakcinos dozę yra gavę daugiau kaip 20 mln. žmonių, o visą vakcinavimo kursą baigė per 19,7 mln. žmonių.

Vyriausybė praeitą mėnesį rekomendavo pradėti skiepyti pastiprinamosiomis COVID-19 vakcinos dozėmis sveikatos apsaugos darbuotojus ir vyresnius kaip 50 metų gyventojus. Sveikatos apsaugos viceministras Waldemaras Kraska žurnalistams sakė, kad papildomomis dozėmis bus galima pasiskiepyti po vėliausio skiepijimo praėjus ne mažiau kaip šešiems mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius