Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje per protestą sulaikyta žurnalistė: buvau apkaltinta pareigūno užpuolimu

Pirmadienį Varšuvoje protesto prieš abortų tvarkos griežtinimą metu buvo sulaikyta fotožurnalistė Agata Grzybowska. Ji sakė buvusi apkaltinta pareigūno užpuolimu.
Sulaikoma Agata Grzybowska
Sulaikoma Agata Grzybowska / „Scanpix“/AP nuotr.

A.Grzybowska – pirmoji žurnalistė, sulaikyta jau mėnesį vykstančių protestų metu. Demonstracijas išprovokavo Konstitucinio Tribunolo paskelbta nutartis, kuriai įsigaliojus, nutraukti nėštumą bus leidžiama tik išžaginimo arba incesto atveju, taip pat tuomet, kai kyla grėsmė motinos gyvybei.

Socialiniuose tinkluose paplitusiame vaizdo įraše matyti, kaip pareigūnai į automobilį tempia A.Grzybowską, kuri galiausiai išsitraukia ir parodo žurnalisto pažymėjimą, o aplink esantys žmonės rėkia, kad ji – žurnalistė.

„The Associated Press“ (AP) rašo, kad prie policijos komisariato, į kurį buvo nuvežta A.Grzybowska, susirinko minia žmonių, jie laukė žurnalistės paleidimo.

Paleista iš nuovados A.Grzybowska feisbuke rašė buvusi „užpulta pareigūno“, nes fotoaparato blykstė nušvietė pareigūno veidą.

„Nepaisant to, kad rodžiau žurnalisto pažymėjimą, buvau brutaliai įsodinta į policijos automobilį, kur jie man bandė sakyti, kad esu agresorė“, – rašė žurnalistė.

Dear All, I'm already at home. But today, another border has been crossed. While I was doing my job, photographing a...

Posted by Agata Grzybowska Photographer on 2020 m. lapkričio 23 d., pirmadienis

A.Grzybowska rašė, kad nuovadoje buvo bandoma ją įkalbėti pripažinti kaltę dėl pareigūno užpuolimo, ji tokius kaltinimus neigia.

Policijos atstovas spaudai Mariuszas Ciarka kanalui TVN24 sakė, kad pareigūnai sulaikymo metu nežinojo, jog A.Grzybowska – žurnalistė, nors vaizdo įraše matyti, kaip ji rodo savo pažymėjimą.

VIDEO: Lenkijoje – sprendimas uždrausti abortus net apsigimimų atveju: minos protestais kovoja už moterų teises

Pirmadienį protestuotojai Varšuvoje blokavo eismą, kiti susirinko prie Švietimo ministerijos. Jie demonstravo solidarumą mokytojams, kuriems buvo grasinama drausminėmis nuobaudomis už paramą protestams.

Lenkijoje tęsiantis didžiausiems protestams nuo komunizmo laikų, vyriausybė kol kas nesiėmė teisinių priemonių, reikalingų, kad Konstitucinio Tribunolo paskelbta nutartis įsigaliotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius