-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lenkijoje per vėtrų šėlsmą nukentėjo mažiausiai septyni žmonės

Dėl Lenkiją užklupusių vėtrų, kokių neprisimena nė šios šalies senbuviai, nukentėjo mažiausiai septyni žmonės ir buvo padaryta milijoninių nuostolių.
Antradienį Šiaurės Vokietiją, Šveicariją, Lenkiją ir Rusiją užklojo pirmasis sniegas. Lenkijoje sniego storis vietomis siekė iki 40 centimetrų. Šveicarijoje ir Vokietijoje trumpam buvo sutrikdytas eismas kalnų keliais.
Antradienį Šiaurės Vokietiją, Šveicariją, Lenkiją ir Rusiją užklojo pirmasis sniegas. Lenkijoje sniego storis vietomis siekė iki 40 centimetrų. Šveicarijoje ir Vokietijoje trumpam buvo sutrikdytas eismas kalnų keliais. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Vėtra Lenkija

Lešno mieste lūžusi šaka prispaudė septynmetę mergaitę, kuri buvo išėjusi pasivažinėti riedučiais. Medikų nuomone, jos būklė sunki, praneša radijas TOK FM.

Beveik tuo pat metu ant važiuojančio lengvojo automobilio Chodzežo vietovėje, netoli Lešno, užvirto medis. Jo vairuotojas be sąmonės nuvežtas į ligoninę.

Kaip šalies naujienų agentūrai PAP nurodė Vyriausiosios ugniagesių komendantūros atstovas spaudai Pawelas Fratczakas, nuo Lenkiją užklupusios stichijos šėlsmo nukentėjo dar penki žmonės.

Didelių nuostolių audra pridarė ir pajūryje: Sopoto kurorte bangos nuplovė į jūrą tiltą, o vanduo, kuris iš Vyslos įlankos atplūdo į Elbingo miestą, apsėmė kelias šio uostamiesčio, susisiekiančio su Baltijos jūra, gatves bei dešimtis pastatų. Teko evakuoti apie 400 Elbingo gyventojų.

Darbą buvo priversti nutraukti ir Mažosios Lenkijos vaivadijos Libionžo mieste veikianti anglių kasykla „Janina“, nes vėtros nutraukė laidus, kuriais elektra tiekiama šiai įmonei. Dėl šio incidento teko skubiai evakuoti 1300 angliakasius.

Tik trečiadienį Lenkijoje gelbėtojai į nelaimės vietas buvo išvykę beveik 4 tūkst. kartų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius