Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lenkijoje rengiamas pirmasis savivaldos rinkimų turas

Lenkijoje po itin aršaus agitacinio laikotarpio rengiamas pirmasis savivaldos rinkimų turas. Pergalė jame prognozuojama valdančiajai „Teisės ir teisingumo“ partijai. Tačiau, kaip teigia LRT RADIJO bendradarbė Varšuvoje Nijolė Druto, apžvalgininkai balsavimą laiko išbandymu valdantiesiems, kuriems po rinkimų greičiausiai teks sudaryti koaliciją.
Lenkija
Lenkija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Lenkija Rinkimai

„Apklausos rodo, kad rinkimus laimės „Teisės ir teisingumo“ partija. Už ją žada balsuoti nuo 33 iki 36 proc. rinkėjų. Bet tam, kad galėtų valdyti, ji turės rasti koalicinį partnerį. Opozicinė „Pilietinė koalicija“ („Piliečių platformos“ ir liberalios partijos „Nowoczesna“ ši koalicija pasivadinusi „Pilietine koalicija“) gali tikėtis maždaug 24 proc.“, – sako N.Druto.

Jos teigimu, Lenkijos apžvalgininkai pastebi, kad rinkimai savivaldybėse situacijos nepakeis, nes net ir laimėdama „Teisės ir teisingumo“ partija turi rasti partnerį: „Net ir laimėdama „Teisės ir teisingumo“ partija vis tiek turės ieškoti koalicijos partnerio, o jį rasti bus sudėtinga.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius