Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje suimti asmenys, įtariami sąsaja su norvego Anderso Breiviko surengtomis žudynėmis

Vidaus saugumo agentūra Lenkijoje sulaikė keliolika asmenų, kurie gali būti susiję su žudynėmis Norvegijoje. Po Anderso Breiviko surengtų žudynių pavyko sulaikyti asmenis, įtariamus prekiavus, laikius ir gaminus sprogstamąsias medžiagas, pranešama RMF24 tinklalapyje, kuris remiasi Poznanės prokuratūra.
Andersas Behringas Breivikas šarvuotu automobiliu vežamas į teismo posėdį
Andersas Behringas Breivikas šarvuotu automobiliu vežamas į teismo posėdį. / „Scanpix“ nuotr.

Nustatyta, kad vienos lenkų firmos, kuri internete prekiavo cheminėmis medžiagomis, savininkai pardavinėjo chemines medžiagas, kurios sumaišytos su sprogstamosiomis arba pirotechninėmis medžiagomis galėjo būti panaudotos kaip sprogmenys. Vienu iš parduotuvės klientų buvo A.Breivikas, kuris liepos mėnesį Norvegijoje nužudė 76 žmones.

Lenkijos teisėsaugos pareigūnai tiria, ar pardavėjo paslaugomis nesinaudojo kiti asmenys. Kaip sakė Poznanės prokuratūros atstovė spaudai Magdalena Mazur-Prus, sulaikyta keliolika asmenų ir tikrinami tik tie asmenys, kurie dažniau arba dideliais kiekiais pirkdavo įvairaus pobūdžio chemines medžiagas.

Apie lenkišką pėdsaką po A.Breiviko teroro išpuolių pranešė Norvegijos policija.

A.Breivikas savo dienoraštyje prieš ataką parašė, kad 2010-ųjų gruodį internetu lenkų cheminių medžiagų parduotuvėje „Keten“ nusipirko 0,3 kilogramo natrio salietros už 10 eurų. Natrio salietra Norvegijoje naudojama elnienos konservavimui. Už pirkinį norvegas atsiskaitė kreditine kortele.

Vroclavo firma „Keten“ turi tinklalapį norvegų kalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius