Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje sulaikytas įtariamas Čečėnijos prezidento buvusio asmens sargybinių viršininko žudikas

Lenkijos policija sekmadienį paskelbė, kad viešbutyje netoli Varšuvos areštavo čečėną, kuris Austrijoje ieškomas dėl Čečėnijos prezidento buvusio asmens sargybinių viršininko Umaro Israilovo nužudymo.
Antrankiai
Antrankiai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

31-erių metų Turpalas Ali J., įtariamas to svarbaus liudytojo kankinimo byloje prieš prezidentą Ramzaną Kadyrovą nužudymu, buvo areštuotas šeštadienį vakare ir „labai greitai bus perduotas Austrijos pareigūnams“, sakė policijos atstovas Mariuszas Sokolowskis.

Manoma, kad policija areštavo „vieną pagrindinių autorių“ byloje dėl 27 metų U.Israilov nužudymo Vienoje sausio mėnesį, sakė Austrijos Vidaus reikalų ministerijos atstovas Rudolfas Gollia.

Manoma, kad policija areštavo „vieną pagrindinių autorių“ byloje dėl 27 metų U.Israilov nužudymo Vienoje sausio mėnesį, sakė Austrijos Vidaus reikalų ministerijos atstovas Rudolfas Gollia.

Kaip teigė M.Sokolowskis, drauge buvo sulaikyti du čečėnų kilmės Rusijos piliečiai, kurie po buvo apklausos paleisti.

U.Israilovas, kuris anksčiau kaip partizanas kovojo su Rusijos pajėgomis, bet paskui, paskelbus amnestiją, prisidėjo prie R.Kadyrovo saugumo pajėgų ir tapo jo asmeninės sargybos viršininku, buvo nušautas sausio 13 dieną, kai iš savo buto ėjo į parduotuvę.

Austrijos spauda citavo vieną artimą žuvusiojo draugą, kuris teigė, kad U.Israilovui buvo surengta pasala. Du nusikaltėliai tris kartus šovė į jį ir paspruko. Po dienos Austrijos prokuratūra paskelbė, jog neturi įrodymų, kad tas nužudymas turi politinę potekstę. Po kelių dienų austrų policija sulaikė šešis čečėnus, įtariamus dalyvavimu šioje žmogžudystėje.

U.Israilovas Austrijoje buvo gavęs politinį prieglobstį. Jis Čečėnijos prezidentą apskundė Europos Žmogaus Teisių Teismui ir kaltino jį dalyvavus kankinant čečėnų kovotojus ir jų artimuosius.

U.Israilovas tvirtino, jog R.Kadyrovas jį asmeniškai kankino, o jam išvažiavus iš Čečėnijos įkalino jo tėvą.

Žmogaus teisių gynėjai nuogąstauja, kad žuvus U.Israilovui byla gali sužlugti, nes jis buvo pagrindinis liudytojas.

Gruodžio mėnesį duodamas interviu „The New York Times“, U.Israilovas sakė pats matęs, kaip Čečėnijos prezidentas ir jo vyrai kankina oponentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius