Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje – tragiška tėvų konflikto dėl dukters atomazga: mama nužudyta, mergaitė buvo pagrobta

Savaitgalį Lenkijoje buvo paskelbtas „Child Alert“ – kaip skelbia šios šalies žiniasklaida, tai buvo padaryta vos kelis kartus istorijoje. Apie penkerių Mios dingimą paskelbta po to, kai mergaitės senelis atvyko į jos namus ir, radęs nužudytą savo dukterį, pasigedo anūkės. Paskelbta mergaitės tėvo norvego Ingebrigto G. paieška, kadangi tai jis įtartas siaubingu nusikaltimu. Vyras buvo sulaikytas Danijoje, mergaitė turėtų pirmadienį grįžti į Lenkiją pas senelį.
Ieškomas vaikas
Ieškomas vaikas

Šeštadienį Lenkiją apskriejo žinia, kad Aušvice rastas 25-erių moters lavonas su durtinėmis žaizdomis kaklo srityje, o jos penkerių metų dukra Mia dingo. Policija paskelbė „Child Alert“, kaip teigė Lenkijos žiniasklaida, tai daryta vos kelis kartus istorijoje.

Ši sistema leido tuoj pat išplatinti vaiko atvaizdą per visas prieinamas žiniasklaidos priemones. Atšauktas „Child Alert“ buvo iš karto, kai mergaitę surado.

Ieškomas vaikas
Ieškomas vaikas

Policija pranešė apie mergaitės tėvo, 26-erių metų norvego Ingebrigto G., paiešką. Tą patį vakarą jį Kopenhagos apylinkėse sulaikė Danijos policija. Pareigūnai jo automobilyje surado ir mergaitę, kuri buvo gyva ir sveika.

Kaip rašo gazeta.pl, pirmadienį Mia kartu su seneliu turėtų grįžti į Lenkiją.

Norvegijos žiniasklaida skelbia, esą Ingebrigtas G. yra kreipęsis į šios šalies policiją, kaltindamas savo gyvenimo draugę pagrobus jų bendrą dukrą. Visuomeninis transliuotojas NRK skelbia, kad dar 2019 metais vyras pranešė policijai apie vaiko dingimą. Jis tuomet nurodė, kad greičiausiai vaikas kartu su savo mama yra Lenkijoje.

Tokių pranešimų Norvegijos policija sulaukė kelis kartus, tačiau tyrimas nebuvo pradėtas, kadangi nustatyta, jog mergaitė su mama Lenkijoje yra legaliai.

Violetos Grigaliūnaitės/15min nuotr./Lenkijos policija
Violetos Grigaliūnaitės/15min nuotr./Lenkijos policija

Danijos teismas Norvegijos pilietį sulaikė trims dienoms. Vyras yra įtariamas nužudęs savo buvusią gyvenimo draugę Aušvice ir pagrobęs jų dukterį.

Krokuvos teismas sekmadienį išdavė Europos arešto orderį Ingebrigtui G. Mergaitės globėju tapo jos senelis, kuris tuoj pat išvyko jos parsivežti į Daniją.

Kaip praneša gazeta.pl, 26-erių norvegas nuolat su savo dukters motina negyveno, o į Aušvicą atvyko prieš kelias dienas. Jam buvo apribotos tėvystės teisės, todėl su dukra jis bendravo retkarčiais.

Šįkart, kaip skelbia Lenkijos žiniasklaida, vyras į šalį atvyko kartu su savo motina, tačiau ji grįžo į Norvegiją anksčiau.

„Vyras palaikė kontaktą su vaiku. (…) Anksčiau su juo Aušvice buvo ir jo motina. Todėl turime išsiaiškinti, dėl kokios priežasties jis įvykdė tokį nusikaltimą“, – spaudos konferencijos metu savaitgalį sakė bylą tiriantis prokuroras.

Vyrui Lenkijoje gresia 25 metai kalėjimo arba kalėjimas iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius