Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Lenkijoje vandalai niokojo įstatymų leidėjų biurų duris

Šiauriniame Lenkijos mieste Nakle prie Notecės, netoli sostinės Varšuvos, valdančiosios partijos Įstatymas ir Teisingumas (PiS) įstatymų leidėjų biurus mėgino siaubti vandalai.
Lenkija
Lenkijoje vandalai niokojo įstatymų leidėjų biurų duris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Lenkija Vandalizmas

Lenkijos vidaus reikalų ministras Mariuszas Blaszczakas žadėjo paie šias atakas kalbėsis su Lenkijos policijos viršininku.

Apgadintos parlamentaro Lukaszo Schreiberio ir europarlamentaro Kosma Zlotowskio biurų durys Naklo prie Notecės mieste, o parlamentaro Pawelo Lisieckio ir europarlamentaro Zdzislawo Krasnodębskio spynos užklijuotos „neaiškia medžiaga“, praneša Lenkijos radijo naujienų agentūra IAR.

„Deja įvyksta daug panašių incidentų prieš vyriausybės politikus“, – sakė M.Blaszczakas, pasak kurio, bus pradėtas policijos tyrimas.

M.Blaszczakas sakė, kad policija „greitai suėmė“ įtariamus vandalus, kurie, spėjama, praėjusį mėnesį užpuolė parlamentarės Beatos Kempos biurą, – „tai efektyvaus policijos darbo įrodymas“.

B.Kempos biuras yra pirmame gyvenamojo pastato aukšte, jos gimtajame Sycuvos mieste, pietvakarių Lenkijoje. Vandalai gruodžio viduryje duris apšlakstė degiu skysčiu ir padegė.

Suimtas vyras, įvardytas tik kaip Sebastianas K., sulaikytas trims mėnesiams, bet jam gresia su terorizmu susiję kaltinimai ir iki 15 metų kalėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje