-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lenkijos ministras: trys pagrindinės L.Kaczynskio lėktuvo katastrofos priežastys

Bendra Lenkijos ir Rusijos komisija, tirianti perezidento L.Kaczynskio lėktuvo katastrofos priežastis, tikrai sužinos tiesą. Tai pareiškė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslavas Sikorskis.
Per aviakatastrofą žuvo Lenkijos prezidentas L.Kaczynskis ir dar mažiausiai 87 keleiviai.
Per aviakatastrofą žuvo Lenkijos prezidentas L.Kaczynskis ir šalies politinis elitas. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lėktuvas

Visos 15min.lt naujienos apie Lechą Kaczynskį

„Mano galva, katastrofos priežastis – tai trijų faktorių kombinacija: labai blogos oro sąlygos, primityvus oro uostas ir piloto klaida. Manau, kad mūsų bendra komisija tikrai ras ir paskelbs tiesą“, – sakė CNN Lenkijos ministras.

Lenkijos URM vadovas atmetė spekuliacijas, kad katastrofa prie Smolensko galėjo būti iš anksto parengta ir suplanuota. „Sąmokslo teorijos – nieko naujo, jos lydi visus svarbius įvykius. Bet šį kartą jos neatrodo rimtos“, – sakė ministras Radoslavas Sikorskis agentūrai RIA NOVOSTI.

Šiuo metu atliekami du atskiri lėktuvo katastrofos tyrimai – lenkų ir rusų. Lenkijos generalinė prokuratūra tiria keturias šio tragiško įvykio versijas. Tai – lėktuvo techniniai gedimai, ekipažo veiksmai ir saugumo reikalavimų nepaisymas, bloga skrydžio organizacija bei trečiųjų asmenų veiksmai. Pastaroji versija aiškinama taip: poveikis ekipažui ir teroristinis aktas.

Primename, kad Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas balandžio 28 d. spaudos konferencijoje pareiškė, kad Lenkijos prezidento lėktuvas galimai sudužo ne 8.56 val. Maskvos laiku, o 15 min. anksčiau. Tačiau čia pat pridūrė, kad „nereikia skubinti įvykių“ ir kad „rusai nieko nuo lenkų neslepia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius