Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 04 07 /15:16

Lenkijos opozicijai nepavyko nuversti vyriausybės

Lenkijos opozicijai penktadienį nepavyko sutelkti pakankamo palaikymo, kad atstatydintų premjerės Beatos Szydlo konservatyvų ministrų kabinetą per balsavimą dėl nepasitikėjimo.
Grzegorzas Schetyna
Grzegorzas Schetyna / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė naujienų televizija TVN24, iš 416 balsavime dalyvavusių deputatų už nepasitikėjimą vyriausybe balsavo 174, dar 238 palaikė ministrų kabinetą, o keturi susilaikė.

Pagal Lenkijos konstituciją, vyriausybė turėtų atsistatydinti, jeigu 460 vietų parlamento žemuosiuose rūmuose už nepasitikėjimą kabinetu balsuotų statutinė daugumą – mažiausiai 231 deputatas.

Partijos „Įstatymas ir teisingumas“ vyriausybę griežtai kritikuoja Europos Sąjungos lyderiai, kurie sako, kad ji pakerta Lenkijos teisinę valstybę ir demokratiją.

Kaltina diktatūra

Grzegorzas Schetyna kalbėjo per parlamento debatus, prieš balsavimą, kuriuo turi būti įvertinta populistinė vyriausybė ir kurio pareikalavo jo provakarietiška partija Pilietinė platforma.

Balsavimas, kuris planuojamas vėliau penktadienį, potencialiai galėtų nuversti vyriausybę, bet tikimasi, kad to nebus, nes valdančioji partija parlamente turi daugumą.

Partijos „Įstatymas ir teisingumas“ vyriausybę griežtai kritikuoja Europos Sąjungos lyderiai, kurie sako, kad ji pakerta Lenkijos teisinę valstybę ir demokratiją.

G.Schetyna sakė, kad vyriausybė nustato „diktatoriškos Rusijos“ kursą.

Valdančiosios partijos lyderis ir vyriausybės politikos formuotojas Jaroslawas Kaczynskis tvirtina, kad Lenkijai reikia didelių permainų po Pilietinės platformos valdymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius