-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos parlamentaras viešai atsiprašė už homofobišką „pajuokavimą“

Lenkijos parlamentaras, valdančiosios partijos narys Robertas Węgrzynas ketvirtadienį viešai atsiprašė už savo pajuokavimą apie gėjus ir lesbietes, taip pat patikino neesąs homofobas, nors sakė esąs konservatyvių pažiūrų.
Robertas Węgrzynas
Robertas Węgrzynas / robertwegrzyn.pl nuotr.

Centro dešiniųjų Pilietinei platformai priklausantis parlamentaras pajuokavo trečiadienį, televizijai TVN24 paklausus jo nuomonės apie homoseksualių asmenų partnerystės oficialų įteisinimą.

„Galime užmiršti gėjus vyrus, nors į moteris lesbietes mielai pasižiūrėčiau“, – atsakė jis.

„Žmogiškoji prigimtis, žmogiškosios būtybės yra taip sutvertos, kad mes turime gyventi partnerystėje pagal gamtos tvarką. Jei kas nors nori gyventi kaip nors kitaip, tai yra jų problemos, tačiau nederėtų tuo puikuotis“, – sakė parlamentaras.

Toks parlamentaro pareiškimas sulaukė moterų grupių kritikos. Vėliau R.Węgrzynas atsiprašė visų, kuriuos įžeidė.

„Atsiprašau, jeigu mano juokas ką nors įžeidė, nes jis tikrai galėjo nuskambėti kaip seksistinis. Aš to nenorėjau“, – sakė jis.

„Mano požiūris į dviejų žmonių santykius yra nepakitęs ir konservatyvus, tačiau tai nereiškia, kad esu homofobas arba ką nors diskriminuoju. Aš pasisakau prieš bet kokią diskriminaciją lytinės orientacijos pagrindu“, – nurodė jis.

Pilietinės platformos parlamentinės grupės vadovas Tomaszas Tomczykiewiczius pareiškė, kad R.Węgrzynui teks sumokėti baudą už savo „kvailą“ ir „neatsakingą“ pasisakymą, pranešė naujienų agentūra PAP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius