TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 08 01 /23:26

Lenkijos pasienio gyventojai: virš mūsų galvų skraido baltarusių sraigtasparniai

Antradienį Belovežo gyventojai pranešė apie tai, kad virš jų galvų praskrido kariniai sraigtasparniai. Anot lenkų naujienų portalo „Gazeta Wyborcza“, įprastai toks vaizdas nestebina, nes miestas beveik du metus jau yra smarkiai militarizuotas, tačiau tie sraigtasparniai buvo su Baltarusijos skiriamaisiais ženklais.
Baltarusijos sraigtasparnis
Asociatyvi nuotr. / „Reuters“/„Scanpix“

Sraigtasparnius pastebėjo ir užfiksavo Belovežo gyventoja, fotografė Eliza Kowalczyk ir pasidalino nuotraukomis socialiniame tinkle „Facebook“.

Teigiama, kad tie, kurie matė sraigtasparnius, atsekė jų skrydžio maršrutą: jie įskrido į Lenkiją ties Grudkų kaimu, leidosi apie 3 km į šalies gilumą, pasuko atgal virš Šv.Mikalojaus bažnyčios ir praskrido virš Belovežo Podolanų kaimo link. Pranešta, kad jie skrido gana žemai, 200-300 metrų aukštyje, virš žmonių namų, o kartais priartėdavo prie žemės per keliasdešimties metrų nuotolį.

„Jaučiau, kad jie praleis posūkį ir užskris ant mano stogo“, – „Gazeta Wyborcza“ tvirtino vieno turizmo objekto savininkas. Jo nekilnojamasis turtas yra už 2,9 km nuo valstybinės sienos, Lenkijos pusėje.

Pasak naujienų portalo, kai kurie gyventojai manė, kad tai lenkų kovinės mašinos, prie kurių buvo pripratę. Tik vėliau suprato, jog spėjo klaidingai.

Oro operacijų centras į jį besikreipusiems žurnalistams tvirtino, jog neužfiksavo Lenkijos oro erdvės pažeidimų. Remiantis pateikta informacija, Baltarusijos pusė pasienio zonoje vykdo įprastinę veiklą naudodama orlaivius mokomiesiems skrydžiams.

Spėjama, kad tai, greičiausiai, buvo du sraigtasparniai Mi-8 ir bepilotis orlaivis.

Teisininkas Kamilis Sylleris portalui „Gazeta Wyborzca“ tvirtino, kad pasienio regiono gyventojai žino, ką jie matė.

„Aš pats nebežinau, kas mane labiau siutina. Ar tai, kad valdžios institucijos su mumis – visuomene – elgiasi kaip su idiotais, ar tai, kad valstybės saugumas yra kiaulidė“, – rėžė jis.

Teisininkas taip pat socialiniuose tinkluose pasidalino sraigtasparnio nuotrauka, kuri, kaip teigiama, užfiksuota antradienį ryte apie 7.47 val.

„Nuotraukos autorius objektą nufotografavo iš dalies iš apačios. Išvada žmogui, turinčiam bent vidutinį realybės suvokimą, gana paprasta: sraigtasparnis turėjo būti labiau virš fotografo nei į jo pusę. Dabar pažvelkite į antrąją nuotrauką. Žemėlapyje parodyta, kur buvo nuotraukos autorius. Tai yra maždaug 3 km. nuo sienos. Iš tokio atstumo neįmanoma įprastu fotoaparatu nufotografuoti sraigtasparnio “pilvo„ taip, kaip tai padarė nuotraukos autorius“, – piktinosi K.Sylleris.

Baltarusijai įžengus į oro erdvę, Lenkija sustiprins pasienio pajėgas: Baltarusija kaltę neigia

Lenkija apkaltino Baltarusiją, kad ši šiandien dviem sraigtasparniais pažeidė jos oro erdvę. Atsakydama į tai, Lenkijos gynybos ministerija teigia, kad padidins karių skaičių prie savo rytinės sienos.

Baltarusija atrėmė Lenkijos kaltinimus, kad du sraigtasparniai šiandien per pratybas pažeidė jos oro erdvę.

„Telegram“ kanale Baltarusijos gynybos ministerija šiuos kaltinimus pavadino „išgalvotais, kuriuos pateikė Lenkijos karinė ir politinė vadovybė, siekdama pateisinti pajėgų ir priemonių telkimą prie Baltarusijos sienos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius