-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos pasienyje su Baltarusija pašautas sirų migrantas

Lenkijos pasienietis pašovė 23 metų migrantą iš Sirijos, bandžiusį kirsti sieną iš Baltarusijos, sekmadienį pranešė viena nevyriausybinė organizacija (NVO).
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

Lenkijos prokuratūra pranešė, kad dėl šio incidento pradėtas tyrimas.

Ligoninėje migrantas pasakojo, kad eidamas per mišką kartu su kitais pabėgėliais, pirmiausiai išgirdo kažką šaukiant, o po to nuaidėjo šūvis ir kulka pataikė jam į nugarą, naujienų agentūrai AFP pasakojo teisinės intervencijos asociacijos ir pasienio grupės „Grancia“ narė Aleksandra Chrzanowska (Aleksandra Chšanovska).

Po operacijos jaunas siras sakė, kad nori prašyti tarptautinės apsaugos, sakė A. Chrzanowska.

„Karo policija pradėjo tyrimą“, – naujienų agentūrai PAP sakė Balstogės, esančios Šiaurės Lenkijoje, prokuroras Radoslawas Wiszenko (Radoslavas Višenko).

„Mano žiniomis, tai buvo nelaimingas atsitikimas, įvykęs kareiviui suklupus“ ant kelio, sakė R. Wiszenko.

2022 metais Lenkijos vyriausybė palei sieną su Baltarusija pastatė metalinę užtvarą ir dislokavo regione dideles karines ir policijos pajėgas, kad atgrasytų migrantus nuo neteisėto sienos kirtimo, kurį, anot kritikų, skatina Minskas.

Pasieniečiai, norėdami apgręžti neteisėtus migrantus, dažnai juos stumia į Baltarusijos pusę. Žmogaus teisių grupės tokį elgesį su migrantais kritikuoja.

Pasienio regione dirbančių NVO duomenimis, nuo 2021 metų vasarą kilusios migracijos krizės Lenkijos pasienyje su Baltarusija patvirtinta mažiausiai 50 mirties atvejų. Kitų, maždaug 200, migrantų likimas nežinomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius