-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos politologas: Kremlius savo kėslams gali išnaudoti Lietuvos lenkus

Lietuvoje rusų gyvena kelis kartus mažiau, nei Latvijoje ar Estijoje, tačiau būtent Lietuvoje Rusija gali sukurti labai galingą propagandinę sistemą, pasitelkdama vietos lenkus. Taip tvirtina žinomas Lenkijos politologas, profesorius Przemyslawas Żurawskis vel Grajewskis.
Valdemaras Tomaševskis
Valdemaras Tomaševskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Nepamirškime, kad Valdemaras Tomaševskis pradėjo rinkimus į Europos Parlamentą su Georgijaus juostele atlape“, – portalui onet.pl sakė profesorius.

Georgijaus juostelė V.Tomaševskio atlape švietė minint gegužės 9-ąją Vilniaus Antakalnio kapinėse, kur susirinko daugiausia rusai, švenčiantys tądien Pergalės dieną.

Anot lenkų politologo, konfliktas Lietuvoje gali priminti Kipro graikų ir turkų nesutarimus. „Jeigu dabar Lietuvoje „žalieji žmogeliukai“ pasipuoštų lenkiškais simboliais ir surengtų kokią nors akciją prieš Lietuvos valstybę, tai politinė situacija labai susikomplikuotų. NATO galėtų pareikšti, prisimindama graikų ir turkų nesantaiką dėl Kipro, kad į tokius vidinius konfliktus nesikiša“, – aiškino P.Żurawskis vel Grajewskis.

Profesoriaus teigimu, tokius juodus scenarijus nesunku įsivaizduoti. „Bet ar Rusija tinkamai juos įvykdytų? Tikėkimės, kad ne“, – vylėsi žinomas Lenkijos politologas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius