Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos politologas Marcinas Zabarowskis: Lietuvos pirmininkavimas ES padėjo dvišaliams santykiams

Lenkijos tarptautinių santykių instituto direktorius Marcinas Zabarowskis sako, kad bendras interesas dėl Rytų partnerystės Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungai (ES) padėjo dvišaliams santykiams.
3-iasis Rytų partnerystės viršūnių susitikimas „Litexpo“ parodų rūmuose Vilniuje
3-iasis Rytų partnerystės viršūnių susitikimas „Litexpo“ parodų rūmuose Vilniuje / BFL/Andriaus Ufarto, Butauto Barausko ir Kęstučio Vanago nuotr.

Trakuose vykusiame užsienio politikos strategų susitikime dalyvavęs Lenkijos politikos ekspertas teigė, kad Lietuva praėjusį pusmetį sėkmingai vadovavo ES Tarybai – jo teigimu, Lietuvos pirmininkavimas Europoje vertinamas kaip vienas iš geriausių pastaruoju metu.

„Lenkijos ir Lietuvos interesai sutapo dėl Rytų partnerystės viršūnių susitikimo, tai mums reikėjo bendradarbiauti. Šis faktorius padėjo santykiams“, – BNS sakė Lenkijos politologas.

Anot M.Zabarowskio, pasibaigus Lietuvos pirmininkavimui „motyvacija gali šiek tiek skirtis“, tačiau jis pabrėžė tikintis, kad bendri interesai užgoš nesutarimus, kurių daugiausia vertinant tautinių mažumų padėtį.

„Akivaizdu, kad Lenkija ir Lietuva laikosi labai panašaus požiūrio į kaimynystę, Rusiją, energetiką, transatlantinius santykius, NATO, ES. Yra daugybė priežasčių glaudesniam bendradarbiavimui, ir tikiuosi, kad jis toks taps artimiausiais metais“, – kalbėjo M.Zabarowskis.

Pasak jo, pažanga Rytų partnerystės programoje buvo svarbiausias Lietuvos pasiekimas, bet neliko nepastebėta, jog Lietuva aktyviai kalbėjo ES vardu ir apie situaciją kituose pasaulio regionuose, įskaitant Artimuosius Rytus.

„Visoje ES yra sutarimas, kad tai buvo vienas iš sėkmingiausių pirmininkavimų po Lisabonos sutarties“, kuri įsigaliojo 2009 metais ir pakeitė pirmininkaujančios šalies vaidmenį, BNS sakė M.Zabarowskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius