-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lenkijos premjeras tapo organų donoru

Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas sekmadienį prieš žvaigždžių ir žurnalistų futbolo rungtynes „Žaidimas vardan gyvybės“, kurias organizavo Lenkijos transplantologai, pasirašė donoro kortą, tuo sutikdamas, kad po mirties jo organai būtų panaudoti transplantacijai, pranešė tinklalapis „TVP Info“.
D.Tuskas
D.Tuskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nesu tikras, ar ką nors sudomins mano organai, tačiau pasirašyta deklaracija yra galiojanti ir ją pasirašyti kviečiu visus“, – sakė vyriausybės vadovas.

Jis pabrėžė, jog jau nebe pirmas mėnuo ragina lenkus duoti kraujo ar kaulų čiulpų ir sutikti, kad po mirties jų organai būtų persodinti kitiems. Lenkijoje to labai reikia, nes kol kas padėtis šiuo požiūriu labai prasta.

Tokios deklaracijos pasirašymas nereikalauja kažkokios ypatingos aukos – tai tik šalyje vis dar egzistuojančių stereotipų sulaužymo klausimas.

D.Tuskas sakė, kad jo žmona ir vaikai ne tik sutinka su jo sprendimu, bet ir patys yra pasirengę pasirašyti donoro kortą.

Varšuvoje kasmet rengiamos tradicinės politikų ir kultūros žvaigždžių futbolo rungtynės su žurnalistais, per kurias surinkti pinigai būna skiriami labdarai.

Šio sekmadienio rungtynes laimėjo žurnalistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius