Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos premjerė: „skirtingų greičių“ Europa atneš chaosą

Europos Sąjungai rengiant būsimo Romos viršūnių susitikimo deklaraciją, Lenkija užsiminė, kad gali jai nepritarti, o šalies premjerė Beata Szydlo ketvirtadienį perspėjo, kad „skirtingų greičių“ Europa atneš chaosą.
Beata Szydlo
Beata Szydlo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

ES lyderiai šio savaitgalio viršūnių susitikime, kuris rengiamas bloko įkūrimo 60-ųjų metinių proga, planuos ateitį po „Brexit“.

Pagrindinė siūlomos „kelių greičių“ sąjungos idėja – kad kai kurios narės gali pasirinkti europinę integracija vykdyti sparčiau arba lėčiau už kitas.

„Sąjungai reikia keistis, pataisyti, kas neveikia optimaliai, bet mes to nepasieksime skirtingais greičiais. Užuot sutvarkę šį projektą (ES), mes jį išardysime“, – Varšuvoje per konferenciją dėl Europos integracijos sakė B.Szydlo.

Konservatyvios partijos „Teisė ir teisingumas“ vyriausybės vadovė sakė, kad „skirtingų greičių“ Europa „į mūsų bendradarbiavimą įneštų dar daugiau netikrumo ir chaoso“.

„Tai paskata kurti pogrupius, neįtraukti, atsisakyti bendrų sprendimų. Tai gali atrodyti patrauklu kai kurioms narėms, bet ne sąjungai kaip visumai“, – pridūrė B.Szydlo.

Anksčiau ketvirtadienį privačiai televizijai TVN24 ji sakė, kad Lenkija gali nepasirašyti viršūnių susitikimo deklaracijos, „jei nebus konsensuso“ ir jei nebus paminėti klausimai, kuriuos ji laiko labai svarbiais.

„Jei iki penktadienio negalėsime susitarti, jokio dokumento nebus, nes šeštadienį jokių diskusijų nesitikime“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius