-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos prezidento lėktuvo pilotų kabinoje buvo šios šalies Karinių oro pajėgų vadas

Lenkijos valstybinės aviacijos katastrofų tyrimų komisijos pirmininkas Edmundas Klichas televizijai TVN patvirtino, kad prieš sudūžtant prezidento lėktuvui į lakūnų kabiną buvo užėjęs šios šalies Karinių oro pajėgų vadas generolas Andrzejus Blasikas.
Lenkijos prezidento lėktuvo katastrofa
Lenkijos prezidento lėktuvo katastrofa / 1-ojo kanalo stop kadras

Tyrėjų komisijos vadovas vienoje pokalbių laidoje sakė, kad A.Blasikas pilotų kabinoje tikriausiai apsilankė likus kelioms minutėms iki katastrofos. Ten taip pat buvo užsukęs kitas asmuo, kurio tapatybė kol kas nenustatyta. Pastarasis teiravosi lakūnų, ar lėktuvas vėluos.

E.Klichas sakė tiksliai neprisimenantis A.Blasiko žodžių, tačiau nurodė, kad tyrėjams kol kas pavyko iššifruoti tik vieną kariškio sakinį, kurį įrašė pilotų kabinoje įtaisytas savirašis prietaisas.

„Ten nėra sakinio, kuris galėjo daryti tiesioginę įtaką įgulai, tačiau jau vien savo buvimu kabinoje Blasikas galėjo turėti įtakos lakūnų sprendimui“, – pabrėžė E.Klichas.

Pasak jo, generolo žodžiai girdimi pilotų pokalbių fone. Tyrėjų komisijos vadovas pridūrė, kad kol kas nepavyko iššifruoti paskutinėmis minutėmis prieš katastrofą įrašytų kelių frazių.

E.Klicho nuomone, likus kelioms sekundėms iki nelaimės įgula jau žinojo, kad lėktuvas nukris. Iš balsų įrašų susidaro įspūdis, kad kabinoje nebuvo įtampos, o „dramatiška situacija“ prasidėjo lėktuvo sparnui užkabinus medį.

Lenkijos prezidento lėktuvas balandžio 10 dieną nukrito Rusijoje netoli Smolensko. Žuvo visi 96 juo skridę žmonės, tarp jų buvo ir šalies vadovas Lechas Kaczynskis su žmona.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius