-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos prezidento L.Kaczynskio laidotuvės perkeltos į sekmadienį (nuotraukos, atnaujinta 12.29 val.)

Šeštadienį prie Smolensko Rusijoje per aviakatastrofą žuvusio Lenkijos prezidento laidotuvės perkeltos iš šeštadienio į sekmadienį, pranešė AFP, remdamasi prezidento kanceliarijos darbuotojais.
Marios Kaczynskos karstas iškeliamas iš lėktuvo Varšuvos oro uoste.
Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio karstas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau planuota, kad oficiali laidotuvių ceremonija, per kurią bus laidojamos visos „Tu-154“ katastrofos aukos, vyks šeštadienį, balandžio 17-ąją.

L.Kaczynskis turėtų būti laidojamas su žmona Maria. Antradienio rytą jos kūnas išskraidintas iš Maskvos į Varšuvą. Lenkijos sostinėje lėktuvo su jos palaikais laukiama 10.30 val. vietos (11.30 val. Lietuvos) laiku.

Lenkijos prezidentūra pranešė, kad pagal naujausius planus šeštadienį bus iškilmingai pagerbtos visos aukos, o prezidentas ir jo žmona bus laidojami sekmadienį. Vieta, kur bus laidojami Kaczynskiai, jau išrinkta, tačiau kol kas neviešinama.

Buvusi Lenkijos prezidento patarėja Elzbieta Jakubiak pirmadienį naujienų agentūrai AFP nurodė, kad yra trys galimos prezidento laidojimo vietos.

Pasak jos, tai Šv.Jono Krikštytojo arkikatedra bazilika Varšuvoje, sostinės istorinės Povonzkų kapinės arba Vavelio katedra Krokuvoje, kur palaidoti Lenkijos karaliai ir kiti prezidentai.

Maskvoje jau atpažinti 48 žuvusiųjų per lėktuvo katastrofą kūnai. Iš viso prie Smolensko nukritus  Lenkijos prezidento lėktuvui žuvo 96 žmonės.

M.Kaczyskos palaikai pargabenti į Lenkiją (papildyta 12.29 val.)

Lenkijos karinių oro pajėgų lėktuvas su pirmosios Lenkijos ponios palaikais antradienį priešpiet nusileido Varšuvos oro uoste. Kaip ir sekmadienį, kai į tėvynę buvo parskraidintas jos vyro Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio kūnas, karstą oro uoste pasitiko garbės sargyba, artimieji ir politinio elito atstovai.

Palaikus gabenęs lėktuvas į Varšuvą atskrido iš Maskvos „Domodedovo“ oro uosto – to pačio, į kurį iš pradžių iš katastrofos vietos į Maskvą dėl ekspertizės buvo atskraidinti žuvusiųjų kūnai. Maskvoje Marią Kaczynską išlydėjo jos brolis Konradas Mackiewiczius ir Lenkijos ambasados Maskvoje atstovai.

Iš Varšuvos oro uosto M.Kaczynskos karstas, lydimas eskorto, gabenamas į prezidento rūmus, kur bus pastatytas greta vyro L.Kaczynskio karsto. Čia su valstybės vadovu ir jo žmona galės atsisveikinti šeimos nariai, draugai ir artimiausi bendražygiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius