-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos Radomo mieste aukojamos Šv.mišios, į kurias kviečiami ateiti tik vyrai

„Ateik į Šv.mišias tik vyrams, jeigu esi vaikinas, nori būtų bažnyčioje, mąstai kitaip...“ Tokie kvietimai pasirodė internete ir, kaip teigia gazeta.pl, jais kviečiama į specialius susitikimus vyrams, kurie vyksta kiekvieną paskutinį mėnesio penktadienį vienoje iš Radomo bažnyčių. Jono Krikštytojo parapija jau ilgiau nei metus aukoja Šv.mišias tik vyrams.
Šventos Mišios
Šventos Mišios / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 3 Vyras Mišios Lenkija

Kovo 27-ąją įvyks jau 15-asis toks susitikimas. Šios parapijos kunigus tai daryti paskatino jėzuitas iš Krokovos, kunigas Grzegorzas Krameris, kuris pirmasis ėmėsi organizuoti vyriškąsias mišias.

Kodėl mišios tik vyrams? Nes moterų į bažnyčią ir taip nereikia raginti ateiti, jos čia randa tai, ko ieško, ko joms reikia. Taip savo sprendimą aukoti mišias, į kurias kviečiami tik vyrai, aiškina dvasininkai.

„Daugelio manymu, Bažnyčia yra išlepinta tam tikra prasme, maldos labiau pritaikytos moterims. Vyrams reikia kai ko kito, kitokio stiliau maldų, jie kitaip supranta tam tikrus dalykus. Nėra blogos maldos, melstis galima milijonais būdų, tikrai nemąstome seksistiškai, tiesiog vyrai ir moterys yra skirtingi, įsimena skirtingus dalykus, todėl jiems priimtinos skirtingos maldos ir būdai melstis“, – aiškino vienas tokių mišių iniciatorių.

Jo teigimu, kiekvienas meldžiasi savaip, prašo Dievo malonės būti gerais vyrais ir tėvais, kurie sugebės aprūpinti ir apsaugoti savo šeimas, gerai išauklėti vaikus.

Po kiekvienų tokių mišių vyrai dar susirenka parapijos salėje ir dalyvauja konferencijoje vyriškais klausimais. Į šias mišias atvyksta paprastai nuo keliolikos iki keliasdešimties įvairaus amžiaus vyrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius