Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos Seimas apribojo rūkalių teises, bet padarė jiems ir nuolaidų

Lenkijos Seimas ketvirtadienį patvirtino sveikatos apsaugos įstatymo pataisas dėl rūkančiųjų teisių apribojimo.
Rūkymas
Rūkymas

Kaip rašo šalies naujienų agentūra PAP, Lenkijoje bus visiškai uždrausta rūkyti visuomeniniame transporte ir jo sustojimo vietose, taksi ir tarnybiniuose automobiliuose, taip pat poilsiui skirtose viešose vietose, vaikų žaidimo aikštelėse ir paplūdimiuose.

Tačiau įstatymų leidėjai padarė rūkaliams ir kelias nuolaidas. Nors buvo siūloma uždrausti rūkyti viešojo maitinimo įstaigose ir pasilinksminimų vietose, tačiau įstatymas numatė, jog rūkyti čia bus galima specialiose tam tikslui įrengtose patalpose.

Rūkyti specialiose zonose taip pat bus galima viešbučiuose, aukštosiose mokyklose, bendrabučiuose, senelių arba globos namuose.

Be to, nuspręsta, kad restoranuose, kavinėse ir aludėse, kurių plotas neviršija 100 kv. metrų, savininkai patys nuspręs, ar jos bus skirtos tik rūkantiesiems, ar nerūkantiems.

Naująjį įstatymą pažeidusiam asmeniui grės bauda iki 500 zlotų (443 litų). Viešųjų įstaigų vadovai, kurie neiškabins skelbimo, informuojančio apie draudimą rūkyti, turės sumokėti 2 tūkst. zlotų (1770 litų) baudą.

Lenkijoje yra maždaug 9 mln. žmonių, kurie kasdien surūko apie 15–20 cigarečių. Nuo rūkymo sukeltų ligų šalyje kasmet miršta apie 70 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius