-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos užsienio reikalų ministras siūlo du testus Rusijos ketinimams Sirijoje patikrinti

Rusijos siūlymą perduoti Sirijos cheminį arsenalą tarptautinei kontrolei ir sunaikinimui reikėtų patikrinti dviem patikimumo testas, sakė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis Bukarešte.
Radoslawas Sikorskis
Radoslawas Sikorskis / „Scanpix“ nuotr.

„Pirma, turėtume pamatyti, ar Rusija (...) pasirengusi paremti griežtą, patikrinamą JT Saugumo Tarybos rezoliuciją, kuri nurodytų, kaip reikia inventorizuoti Sirijos cheminės ginkluotės arsenalą, nustatyti jo vietą, kontroliuoti ir sunaikinti jį, remiantis sankcija, užtikrinančia karinį smūgį, jeigu būtų nustatytas sukčiavimas ar laiko tempimas“, – sakė R.Sikorskis.

Šis testas, anot jo, būtų naudingas ir tarptautinei koalicijai, ir JAV (nes suteiktų teisinį pagrindą karinei intervencijai), ir Rusijai (nes leistų priimti rezoliuciją dėl Sirijos krizės be smūgio).

Antra, nurodo R.Sikorskis, Rusija patikimiau pagrįstų savo pasiūlymus, jeigu paskelbtų, kaip ji rengiasi prisidėti prie Sirijos cheminės ginkluotės naikinimo.

„Pavyzdžiui, jeigu Rusija paskelbtų, kada ir kiek inspektorių ar taikdarių ji pasirengusi siųsti į Siriją, kad prisidėtų prie jos cheminio arsenalo likvidavimo“, – pažymėjo R.Sikorskis.

Anot jo, jeigu Rusija atlaikytų abu testus, JAV prezidentas Barackas Obama turėtų pagrindo susilaikyti nuo karinio smūgio Sirijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius