Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkų ministras Bogdanas Zdrojewskis: filmą apie Smolensko nelaimę kurti dar per anksti

Režisieriui Antoni Krauze paskelbus apie ketinimą kurti juostą apie 2010 metų lėktuvo katastrofos Smolenske priežastis, Lenkijos kultūros ministerija teigia, kad filmą apie tragediją kurti dar per anksti.
Per aviakatastrofą žuvo Lenkijos prezidentas L.Kaczynskis ir dar mažiausiai 87 keleiviai.
Per aviakatastrofą žuvo Lenkijos prezidentas L.Kaczynskis ir dar mažiausiai 87 keleiviai. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ministras Lenkija

„Kurti filmus apie įvykius ir žmones, kurie dar gyvi atmintyje, labai sudėtinga“, – įsitikinęs Lenkijos kultūros ministras Bogdanas Zdrojewskis.

Jis patarė A. Krauze, sėkmingo filmo „Juodasis ketvirtadienis“, pasakojančio apie komunistų valdžios 1970 metais įvykdytas streikuojančių darbininkų žudynes, režisieriui, dar šiek tiek palaukti, kol praeis daugiau laiko nuo lėktuvo katastrofos, per kurią žuvo prezidentas Lechas Kaczynskis ir dar 95 žmonės. Nelaimė įvyko 2010 metų balandžio 10-ąją.

A. Krauze, kurį ministras interviu privačiam Lenkijos televizijos kanalui apibūdino kaip „gerą ir patyrusį režisierių“, laikraščiui „Gazeta Polska Codziennie“ rugsėjį pareiškė įkūręs specialų fondą filmo kūrimui finansuoti. Darbo imtis jis nusprendė iškilus „naujiems įrodymams, kad ši tragedija nebuvo vien lėktuvo katastrofa“.

Manoma, kad filme ketinama pasakoti apie rusų vaidmenį teroristiniame išpuolyje (šios teorijos laikosi ir opozicinės „Teisės ir teisingumo“ partijos, vadovaujamos velionio prezidento brolio dvynio Jaroslawo Kaczynskio, rėmėjai), nors oficialios Lenkijos ir Rusijos oficialios ataskaitos teigia, kad nelaimės priežastimi buvo „žmogiška klaida“ ir blogos oro sąlygos.

Ministras B. Zdrojewskis pažymėjo, kad filmo finansavimą gali apsunkinti abejonės, jog projektas gali tapti „politizuotu“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius