-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkų santechnikas namo grįžta neskubėdamas

Pusantro milijono lenkų grįžo iš užsienio ir ieško gardesnio duonos kąsnio namuose. Tačiau kiti yra linkę ir toliau dirbti Jungtinėje Karalystėje arba Airijoje, o ne tėvynėje.
Pagarsėjęs „santechnikas iš Lenkijos“, deja, negali gauti pagalbos užsieniečiams, nes ji skiriama tik tiems, kurie atvyko ne iš ES šalių.
Pagarsėjęs „santechnikas iš Lenkijos“ / „Lietuvos žinių“ nuotr.

Kaip rašo „Lietuvos žinios“, Lenkijoje vis dar jaučiamas ūkio pakilimas, kai kitas Europos valstybes smarkiai supurtė finansų, o paskui ir ūkio krizė. Tai matydami, nemaža dalis užsienyje dirbančių lenkų nutaria grįžti namo, nes šiuo metu tėvynė jiems gali pasiūlyti geresnes perspektyvas. Neretai jų priežastis susikrauti daiktus ir važiuoti namo yra ta, kad jau ne taip mažai užsidirbo, todėl gali grįžti į tėvynę ir joje nepražūti.

Nuo tada, kai 2004 metais Lenkija su kitomis Rytų Europos šalimis buvo priimta į Europos Sąjungą, du trečdalius Jungtinės Karalystės imigrantų sudaro lenkai. Tie, kurie šioje šalyje turi darbą ir dabar, namo važiuoti neketina, nes atlyginimai joje gerokai didesni. Be to, lenkai pripažįsta, kad Jungtinėje Karalystėje kitoks požiūris į dirbantį žmogų nei Lenkijoje, rašo LŽ.

Šiuo metu statistikos organizacijos bando išsiaiškinti, kur atsidūrė lenkai, kurie išvyko iš Airijos ir Jungtinės Karalystės, tačiau į tėvynę negrįžo. Greičiausiai didžiausia jų dalis virto klajojančiais paukščiais, kurie blaškosi po Europą ir kuriam laikui įsikuria tai vienoje, tai kitoje šalyje, kad kurį laiką ten padirbėtų. Tad lenkų santechnikas keliauja namo labai neskubėdamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius