-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libane pagrobti Vokietijos piliečiai buvo paleisti, bet vėliau suimti dėl narkotikų

Du Vokietijos piliečiai, pagrobti rytų Libane, buvo paleisti šeštadienį, praėjus kelioms valandoms po pagrobimo, tačiau po to policija juos suėmė dėl įtariamos narkotikų kontrabandos, nurodė vienas Nacionalinės naujienų agentūros (NNA) pareigūnas.
Vokietijos vėliava
Vokietijos vėliava / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Libanas Vokietija

„Vokiečiai, kurie buvo pagrobti vakar vakare rytiniame Bekato slėnyje, buvo paleisti šiandien, – pranešė NNA. – Kai jie buvo paleisti, Vidaus saugumo policijos dalinys suėmė tuos vokiečius, kaltindamas juos narkotikų kontrabanda, o jų pagrobėjų ieškoma.“

Vokietijos vyriausybės atstovė patvirtino, kad minėtieji du asmenys „dabar yra Libano policijos rankose“.

„Ambasada ir Vokietijos užsienio reikalų ministerija aiškinasi šį klausimą“, – ministerijos atstovė sakė naujienų agentūrai AFP Berlyne.

„Palaikome ryšį su abiem vokiečiais ir visais su šia byla susijusiais pareigūnais“, – pridūrė ji, nenurodydama tų asmenų sulaikymo priežasčių.

Vokietijos piliečius penktadienį buvo pagrobę nežinomi ginkluoti užpuolikai, kurie pareikalavo išpirkos. Tačiau anot saugumo pareigūnų, šis incidentas veikiausiai yra kriminalinis, o ne politinis.

Pareigūnai penktadienio vakarą sakė AFP, kad tie asmenys turbūt buvo pagrobti dėl „finansinių priežasčių“, pridurdami, kad vienas libanietis skambino tų vokiečių draugui, reikalaudamas 6 000 eurų (20,7 tūkst. litų) išpirkos.

Bekato slėnis, kuris ribojasi su karo krečiama Sirija, yra centrinės valdžios menkai kontroliuojamas, tačiau derlingas rajonas, kuriame jau daugelį metų klesti narkotikų žaliavų auginimas ir kvaišalų kontrabanda.

Per 1975–1990 metų pilietinį karą prekyba narkotikais Libane tapo milijardų JAV dolerių vertės pramone.

Libano pareigūnai mėgino sužlugdyti šį verslą ir ne kartą rengdavo armijos bei policijos reidus tame regione, kad atkurtų įstatymų viršenybę, tačiau kanapes auginantys ūkininkai nuolat sužlugdydavo šias pastangas.

Penktadienį įvykęs incidentas buvo pirmasis toks pagrobimas nuo 2011 metų, kai buvo pagrobta grupė dviratininkų iš Estijos, kurie buvo laikomi nelaisvėje keturis mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius