Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 19 /19:40

Libane protestuotojams susirėmus su policija, sužeista beveik 400 žmonių

Libano sostinėje per saugumo pajėgų ir protestuotojų susirėmimus šeštadienį buvo sužeista beveik 400 žmonių ir nukentėjusiųjų skaičius buvo didžiausias per jau tris mėnesius trunkančias demonstracijas prieš vyriausybę.
Protestas Libane
Protestas Libane / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Temos: 2 Libanas Protestas

Raudonasis Kryžius ir Civilinės gynybos generalinis direktoratas pranešė, jog į ligonines buvo nuvežti arba pagalba buvo suteikta vietoje iš viso mažiausiai 377 žmonėms.

Nuo spalio 17-osios Libaną krečiantis protestų judėjimas šią savaitę atgijo, nes gilėjanti ekonominė krizė didina spaudimą suformuoti naują vyriausybę.

Protestuotojai reikalauja, kad naująją vyriausybę sudarytų nepriklausomi ekspertai ir joje nebūtų jokių senųjų politinių partijų atstovų, tačiau siekiant galutinai suformuoti ministrų kabinetą, regis, nebuvo padaryta jokios pažangos.

Po kelias valandas trukusių susirėmimų demonstruotojai išsisklaidė. Keli iš jų buvo suimti, pranešė vietos žiniasklaida.

Smurtas kilo po to, kai kelios dešimtys protestuotojų ėmė svaidyti akmenis ir didelius gėlių vazonus į policininkus, saugojusius prie parlamento vedančią gatvę.

Kad išsklaidytų minias, saugumo pajėgos panaudojo vandens patranką ir ašarines dujas.

Valstybinė Nacionalinė naujienų agentūra pranešė, jog pareigūnai po susirėmimų suėmė apie 30 žmonių, tačiau vėliau jie buvo paleisti.

Tuo tarpu internete atsirado raginimų kiek vėliau sekmadienį surengti naujų demonstracijų prie parlamento pastato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius