Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Libane tūkstančiai „Hezbollah“ pakviestų žmonių susirinko į mitingą prieš Gazos Ruožo blokadą

Dešimtys tūkstančių žmonių penktadienį susirinko Beirute masiniam protestui, kurį prieš Izraelio vykdomą Gazos Ruožo blokadą surengė Libano šiitų judėjimas „Hezbollah“.
Deginama George`o Busho iškamša.
Deginama George`o Busho iškamša. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pietinės miesto dalies gatvės buvo užtvertos, kai demonstrantai mojuodami palestiniečių ir geltonomis „Hezbollah“ vėliavomis plūdo į „Hezbollah“ būstinę, iš kur per garsiakalbius sklido judėjimo vadovo Hassano Nasrallah kalba.

„Mes, kaip ir visi arabai bei musulmonai, esame atsakingi už tai, kad Palestina taptų visiškai laisva nuo upės iki jūros“, – susirinkusiems žmonėms sakė „Hezbollah“ lyderio pavaduotojas Naimas Kassemas.

„Hezbollah“ skautai ir juodomis čadromis apsigaubusios moterys nešė dvi dideles Palestinos vėliavas, o „Hezbollah“ saugumo darbuotojai ėjo nešdami Irano Islamo Respublikos įkūrėjo ajatolos Ruhollah Khomeinio nuotraukas.

Vieni mitingo dalyviai skandavo – „Mirtis Izraeliui! Mirtis Amerikai!“, kiti nešė plakatus su užrašais: „Nereikia taikos, jei ji virsta humanitarine katastrofa“ ir „Tesaugo Dievas mūsų lyderį Nasrallah“.

„Demonstracijų neužtenka. Izraelį būtina likviduoti kariniais veiksmais“, – sakė 42-ejų Mosbahas Karoutas, atvykęs iš pietų Libano dalyvauti šioje demonstracijoje.

Šimtai žmonių į protesto demonstraciją taip pat susirinko šalies pietuose esančiame Sidono uostamiestyje. Čia buvo iškelta JAV prezidento George'o W.Busho iškamša. Ant jos kaklo užrištas batas buvo aiški užuomina į šios savaitės incidentą Bagdade, kai vienas irakietis žurnalistas apmėtė jį savo batais.

„Ačiū ne, p. Bushai. Mums nereikia tavo demokratijos“, „Mums reikia teisingumo“ – parašyta demonstrantų plakatuose. Čia taip pat buvo sudegintos JAV ir Izraelio vėliavos.

Izraelio vykdoma Gazos Ruožo blokada nuo 2007 metų birželio, kai islamistinis „Hamas“ judėjimas išvarė iš čia ištikimas palestiniečių prezidentui Mahmudui Abbasui pajėgas. Dėl smurto protrūkio per pastaruosius mėnesius blokada dar labiau buvo sugriežtinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius