Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libano armija puola „Islamo valstybę“ prie rytinės sienos su Sirija

Libano armija, užėmusi trečdalį „Islamo valstybės“ (IS) kontroliuojamos teritorijos pasienyje su Sirija, sekmadienį atnaujino džihadistų pozicijų šiame rajone apšaudymą.
Libano kariai, šaudantys į džihadistų pozicijas
Libano armija puola „Islamo valstybę“ prie rytinės sienos su Sirija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Libano armija savo operaciją Jurud Ras Baalbeko ir Jurud Kaato rajone pradėjo anksti šeštadienį ir pirmą dieną užėmė maždaug 30 kv. km teritorijos, šeštadienį vakare sakė kariškių atstovas, kuris nurodė, kad tai yra maždaug trečdalis „teroristų teritorijos“.

Pasak atstovo, brigados generolo Naziho Jreijo, buvo nukauta 20 IS kovotojų ir sužeista 10 Libano karių.

Libanas IS puolimą surengė vykstant operacijoms prieš džihadistus kaimyninėse valstybėse – Sirijoje ir Irake. Irako vyriausybė anksti sekmadienį paskelbė pradėjusi IS bastiono Tal Afaro puolimą.

Puolimas surengtas „Islamo valstybei“ prisiėmus atsakomybę už kelias tarptautines atakas, įskaitant 14 gyvybių pareikalavusius du išpuolius Ispanijoje.

Libano kariai ant vienos kalvos, šeštadienį atkovotos iš IS, iškėlė Ispanijos vėliavą, taip pagerbdami tų atakų aukas, pranešė armija.

Libano kariškių apskaičiavimu, Jurud Ras Baalbeko ir Jurud Kaato rajone buvo maždaug 600 IS kovotojų, kurie iki šeštadienio operacijos kontroliavo maždaug 120 kv. km teritorijos.

Armijos puolimas buvo surengtas po įtakingos Libano šiitų kovotojų grupuotės „Hizbollah“ kampanijos prieš džihadistus kitame pasienio rajone, į pietus nuo dabartinių mūšių vietos.

Sekmadienį Libano nacionalinė naujienų agentūra pranešė, kad kariai iš sunkiosios artilerijos pabūklų ir raketomis apšaudo IS pozicijas Jurud Ras Baalbeke.

Armijos puolimas buvo surengtas po įtakingos Libano šiitų kovotojų grupuotės „Hizbollah“ kampanijos prieš džihadistus kitame pasienio rajone, į pietus nuo dabartinių mūšių vietos.

Šešias dienas trukęs „Hizbollah“ puolimas prieš IS ir buvusį „al Qaeda“ padalinį baigėsi ugnies nutraukimu. Pagal susitarimą maždaug 8 tūkst. pabėgėlių ir džihadistų buvo pervežti į džihadistų kontroliuojamą rajoną Sirijos šiaurės vakaruose – mainais į penkių sučiuptų „Hizbollah“ kovotojų paleidimą.

Šeštadienį „Hizbollah“ paskelbė, kad pradėjo koordinuotą operaciją prieš IS Sirijos teritorijoje, kur remia prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) armiją, bet Libano kariškiai paneigė bet kokį koordinavimą su „Hizbollah“ ar Sirijos armija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius