Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libano premjeras smerkia „Hezbollah“ dalyvavimą regiono karuose

Libano premjeras Saadas Hariri sakė nuogąstaujantis, kad grupuotės „Hezbollah“ karinis vaidmuo regiono konfliktuose galiausiai labai brangiai atsieis jo šaliai.
Saadas Hariri
Saadas Hariri smerkia „Hezbollah“ dalyvavimą regiono karuose / „Scanpix“/AP nuotr.

Tačiau S.Hariri taip pat išreiškė optimizmą, kad krizė dėl jo atsistatydinimo, kurį jis vėliau sustabdė, netrukus turėtų užgesti.

Privačiai Paryžiuje viešintis S.Hariri davė interviu žurnalui „Paris Match“, paskelbusiam jį ketvirtadienį. Premjeras taip pat sakė, kad jo atsistatydinimu buvo siekiama pranešti pasauliui, kad Libanas negali toleruoti „Hezbollah“ kišimosi į Persijos įlankos regiono šalių reikalus.

Jis turėjo omenyje Jemeną, kur Saudo Arabijos vadovaujama koalicija kovoja su šiitų sukilėliais. „Hezbollah“ neigia atliekanti karinį vaidmenį Jemene, bet Sirijoje atvirai kovoja prezidento Basharo al Assado pusėje. Saudo Arabija remia opoziciją, bandančią nuversti B. al Assadą.

S.Hariri vėlai trečiadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad konsultacijos po jo atsistatydinimo „buvo pozityvios“.

Kol kas neaišku, ar „Hezbollah“ siūlo kokių nors nuolaidų, kad S.Hariri grįžtų į savo postą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Hezbollah“ kovotojai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Hezbollah“ kovotojai

Saudo Arabija ir Iranas Artimuosiuose Rytuose kariauja kelis netiesioginius karus. S.Hariri reikalavo, kad „Hezbollah“ pasitrauktų iš konfliktų Sirijoje, Irake ir Jemene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius