Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libano prezidentas: šalis po netikėto premjero atsistatydinimo siekia stabilumo

Libano prezidentas Michelis Aounas pirmadienį susitiko su aukščiausio rango nacionalinio saugumo pareigūnais ir sakė, kad šalies politinė vadovybė trokšta išlaikyti stabilumą po netikėto premjero Saado Hariri atsistatydinimo.
Libano prezidentas Michelis Aounas
Libano prezidentas Michelis Aounas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Iš Saudo Arabijos transliuotas S.Hariri šeštadienio pareiškimas per televiziją, kad jis traukiasi iš posto, nes nuogąstauja dėl savo gyvybės, sukėlė susirūpinimą dėl galimų politinių padarinių.

Libano prezidentas stengėsi šiuos nuogąstavimus sklaidyti.

„Politinės vadovybės reagavimas į raginimus dėl ramybės stiprina stabilumą ir saugo nacionalinę vienybę“, – pirmadienį sakė M.Aounas.

Jis kalbėjo po susitikimo su nacionalinio saugumo pareigūnais, tarp jų – armijos vadu generolu Josephu Aounu, gynybos ministru Yaacoubu Sarrafu ir teisingumo ministru Salimu Jreissati.

„Prezidentas Aounas nesiims jokių vienašališkų sprendimų iki susitikimo su premjeru Hariri“, – po susitikimo sakė S.Jreissati, kurį citavo prezidentūra.

Neaišku, kada S.Hariri grįš į Libaną iš Saudo Arabijos, kur pirmadienį susitiko su karaliumi Salmanu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Saadas Hariri
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Saadas Hariri

S.Hariri premjero poste dirba antrą kartą. Jo tėvas Rafikas premjero poste dirbo daug metų, o 2005-aisiais buvo nužudytas.

Šeštadienį kalbėdamas per televiziją S. Hariri kaltino Iraną ir jo sąjungininką Libane „Hizbollah“ perimant jo šalį ir destabilizuojant visą regioną.

Jo pareiškimas sukėlė nuogąstavimų, kad Libanas, kuris yra suskilęs į S.Hariri ir įtakingo šiitų judėjimo „Hizbollah“ vadovaujamas konkuruojančias stovyklas, gali vėl pasinerti į smurtą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Hizbollah“ vadovas Hassanas Nasrallah
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Hizbollah“ vadovas Hassanas Nasrallah

„Hizbollah“ vadovas Hassanas Nasrallah sekmadienį sakė, kad jo partija nesiekė S. Hariri atsistatydinimo ir kad tai premjerui „primetė“ Saudo Arabija.

H.Nasrallah per televiziją paragino žmones būti „ramius, kantrius ir palaukti, ko paaiškės“ S.Hariri atsistatydinimo priežastys.

„Hizbollah“ sąjungininkas ir parlamento pirmininkas Nabihas Berri panašų raginimą sekmadienį paskelbė iš Egipto, kur susitiko su prezidentu Abdel Fattahu al Sisi.

M.Aounas sekmadienį telefonu kalbėjosi su A.F.al Sisi ir Jordanijos karaliumi Abdullah II, nurodė prezidentūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius