Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libano prezidentas vėl paprašė Hariri formuoti vyriausybę

Libano prezidentas Michelis Sleimanas (arba Suleimanas) trečiadienį paprašė Saado al Hariri jau antrą kartą per tris mėnesius suformuoti naują vyriausybę, nes pirmą kartą jam tai nepavyko sustiprėjus įtampai santykiuose su oponentais, sakoma prezidentūros pranešime.
Saadas al Hariri
Saadas al Hariri / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Už S.al Hariri skyrimą premjeru balsavo 73 iš 128 parlamentarų. „Po konsultacijų su parlamento pirmininku ir parlamentarais prezidentas paprašė Saado al Hariri formuoti vyriausybę“, – sakoma pranešime.

Pirmą kartą S.al Hariri buvo paskirtas formuoti vyriausybę birželio mėnesį, kai jo koalicija, remiama Vakarų valstybių, laimėjo parlamento rinkimus. Praėjusią savaitę jis atsisakė tęsti vyriausybės formavimą, nes jo politiniai oponentai, vadovaujami karingosios grupuotės „Hezbollah“, nesutiko su jo pasiūlytais kandidatais į ministrų postus.

39-erių Saadas al Hariri, nužudyto buvusio premjero ir vakarietiškos parlamento daugumos lyderio Rafiqo Hariri sūnus, premjeru buvo paskirtas birželio 27 dieną.

Dėl ministrų kėdžių pasidalijimo tarp skirtingų politinių jėgų ilgai vyko įnirtingos derybos – net buvo sutarta, jog 15 vietų teks S.al Hariri aljansui, kurį remia JAV ir Saudo Arabija, 10 – opozicijai ir prezidentas paskirs ministrus į likusias penkias. Tačiau atsitiko taip, kad frakcijos niekaip nesusitarė dėl konkrečių asmenų į šiuos postus, ir S.al Hariri praėjusią savaitę atsistatydino.

Šį trečiadienį parlamento pirmininkas Nabihas Berri ir jo sąjungininkai opozicijoje susilaikė nuo kandidatų į premjero postą siūlymo, nes šis postas pagal Libano politinę sistemą yra rezervuotas sunitų musulmonams.

Per pirmąjį po birželio pergalės S.al Hariri paskyrimą N.Berri blokas balsavimu pritarė tokiam paskyrimui.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius