-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liberijoje švenčiama praėjusiais metais pasaulį gąsdinusio Ebolos viruso epidemijos pabaiga

Dešimtys tūkstančių Liberijos gyventojų pirmadienį išėjo į gatves švęsti Ebolos viruso epidemijos pabaigos, kai šalis buvo oficialiai pripažinta likvidavusi epidemiją, nusinešusią daugiau negu 4,7 tūkst. žmonių gyvybių.
Liberija švenčia Ebolos viruso pabaigą.
Liberija švenčia Ebolos viruso pabaigą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vyriausybė paskelbė nedarbo dieną, kad moksleiviai ir darbininkai galėtų prisidėti prie šventės, organizuojamos sostinėje Monrovijoje, per kurią bus rengiami tradicinių šokėjų ir šiuolaikinės muzikos pasirodymai.

Moksleiviai džiaugsmingai dainavo ir mojavo plakatais su užrašais „Viso gero, Ebola“, „Mes – nugalėtojai!“ ir „Mes visada laimėsime“.

Tačiau iškilmių pradžios nuotaika buvo rimta: kalbas sakė Ebolos gydymo padalinių medikai ir kiti darbuotojai, taip pat šią ligą įveikę žmonės ir laidojimo komandų nariai.

Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) šeštadienį paskelbtame pranešime nurodoma, kad praėjo 42 dienos po to, kai buvo palaidotas paskutinis žmogus, kuriam buvo diagnozuota Ebolos viruso infekcija.

Šis laikotarpis yra dvigubai ilgesnis už viruso inkubacinį laikotarpį, o PSO gyrė Liberijos sėkmę kaip didžiulę pažangą likviduojant šią krizę.

Tačiau agentūra perspėjo, kad Ebolos viruso protrūkiai tęsiasi kaimyninėje Gvinėjoje ir Siera Leonėje, todėl išlieka didelė rizika, kad į šalies teritoriją gali patekti užsikrėtusių žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius