Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libijoje per dvigubą sprogdinimą žuvo mažiausiai 27 žmonės

Libijos rytiniame Bengazio mieste mažiausiai 27 žmonės žuvo ir dar per 30 buvo sužeisti antradienio vakarą detonavus dviem užminuotiems automobiliams, pranešė pareigūnai. Sprogdinimai buvo surengti prie vienos mečetės gyvenamajame rajone, o jų laikas akivaizdžiai buvo apskaičiuotas, kad būtų smogta po pamaldų išeinantiems žmonėms ir vėliau atvykusiems gelbėtojams bei policijai.
Libija
Libija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Išpuolis

Policijos ir kariuomenės atstovas kapitonas Tarekas Alkharrazas sakė, kad pirmasis sprogimas Salmanio rajone driokstelėjo apie 20 val. 20 min. vietos (ir Lietuvos) laiku. Antra bomba detonavo po pusvalandžio, kai gyventojai ir medikai buvo susirinkę evakuoti sužeistųjų.

Vietos medicinos pareigūnas Hani Belrasas Ali nurodė, kad per dvigubą išpuolį žuvo mažiausiai 27 žmonės, o dar 32 buvo sužeisti.

Jokia grupuotė atsakomybės už šią ataką kol kas neprisiėmė.

Jungtinės Tautos socialiniuose tinkluose paskelbtomis žinutėmis pasmerkė išpuolį ir pabrėžė, kad tiesioginės arba beatodairiškos atakos prieš civilius yra draudžiamos pagal tarptautinius humanitarinius įstatymus ir prilygsta karo nusikaltimams.

Nuo 2011 metų, kai buvo nuverstas ilgametis diktatorius Muamaras Kadhafi, Libiją tebekrečia chaosas. Šalies rytiniuose ir vakariniuose regionuose veikia dvi besivaržančios vyriausybės ir parlamentai, palaikomi skirtingų sukarintų grupių ir genčių.

Tvyrant šiai sumaiščiai, šalyje taip pat įsitvirtino džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojai, bet iš pagrindinių miestų jie dabar jau daugiausiai išstumti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius