-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva pristatyta dešimtims tūkstančių olandų ir norvegų

Praėjusią savaitę Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos atstovavo Lietuvai net dvejose turizmo parodose. Naujo dizaino mūsų šalies stendas žavėjo ne tik parodų Norvegijoje bei Nyderlanduose lankytojus, bet ir kaimyninių šalių atstovus. „Reiseliv“ (Norvegija) parodoje savo šaliai atstovavę estai pripažino, kad Lietuvos naujasis stendas įspūdingesnis nei jų.
Lietuvos stendas
Lietuvos stendas / VTD nuotr.

Utrechte vykusi paroda „Vakantiebeurs“ – viena didžiausių, į kurią susirenka visų žemynų valstybių atstovai, pristatantys keliones į savo šalį. Valstybinio turizmo departamento darbuotojai bei stendą aplankęs Lietuvos ambasadorius Nyderlanduose Vaidotas Verba pripažino, kad paroda pranoko jų lūkesčius. 
           
„Susitikome Utrechte su Latvijos ir Estijos ambasadoriais ir drauge sutarėme, kad tikslingiausia vis dėlto kitąmet būtų atstovauti Baltijos regionui bendrame stende. Olandai nori aplankyti visas tris šalis, suvokia mus kaip bendrą regioną. Tad ir kelionių organizatoriai galėtų siūlyti bendrus kelionių paketus, juo labiau, kad olandai – labiausiai keliaujanti Europoje ir turtinga tauta,“ – teigė Valstybinio turizmo departamento direktorė dr.Raimonda Balnienė. 
            
Lietuvos stendu Utrechte domėjosi ne tik žmonės, planuojantys savo atostogas, bet ir verslo bei žiniasklaidos atstovai. Nyderlandų ir flamandiškosios Belgijos dalies žurnalistai parodoje kalbino VTD direktorę R.Balnienę, teiravosi, kuo stengsimės pritraukti turistus į savo šalį ir pabrėžė, kad jų tautiečiams Lietuva – įdomi ir dar neatrasta destinacija. 
             
Lietuvos stendas Lillestrome sulaukė ypatingo dėmesio ir lankytojų skaičiaus, kurių buvo ne viena dešimtis tūkstančių. Utrechte turizmo galimybėmis Lietuvoje besidominčių buvo dar daugiau. Valstybinis turizmo departamentas vos užteko specialiai išleistų leidinių apie mūsų šalį ir turizmo produktus.
             
Tiek Nyderlanduose, tiek Norvegijoje vykusiose parodose lietuviai vykdė lankytojų apklausas. Bendraujant su norvegais, kurių gausiai lankėsi Lietuvos stende Lillestrome, paaiškėjo, kad labiausiai skandinavus domina mūsų kultūrinis paveldas, architektūra, muziejai, ypatingai – rankdarbiai ir SPA paslaugos, kurios pas mus nebrangios, tačiau labai kokybiškos. Labai populiarus buvo didžiųjų metų renginių kalendorius, kuriame norvegai ieškojo, pavyzdžiui, Kaziuko mugės, nes jau girdėję, kad joje galima įsigyti unikalių ir rankomis pagamintų dirbinių. Anketų iš Norvegijos bei Olandijos parodų rezultatus Valstybinis turizmo departamentas paskelbs vėliau.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius